Societat

sector vinícola

El millor d’Espanya és un vi dels cellers Torres

El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha concedit el premi Aliments d’Espanya al Millor Vi a un vi de la denominació d’origen protegida (DOP) Conca de Barberà: el vi negre Grans Muralles 2010 de Cellers Miquel Torres. El guardó l’ha concedit per unanimitat el jurat i és “una mostra de suport del departament a aquest producte i al sector vitivinícola en general, l’aposta per la qualitat del qual és indiscutible”, expliquen en el Ministeri. Grans Muralles 2010, que “deu el seu nom a les muralles que protegien el monestir de Poblet de les guerres i els mercenaris”, té una graduació del 15% i està elaborat amb raïm de les varietats Garnatxa Tinta, Monastrell, Querol, Carinyena i Garró, que procedeix de vinyes situades a sòls pedregosos. El seu temps de maceració és de 15 a 20 dies i una fermentació a 26 graus durant 12 dies; el seu envelliment es realitza en botes noves de roure francès durant 18 mesos. El Ministeri d’Agricultura recorda que “el cognom Torres està lligat al vi des de fa més de tres segles, quan la família va plantar les primeres vinyes en el Penedès”.

Bodegues Torres té 2.432 hectàrees de vinyes 2.000 de les quals són a Espanya (en les DO Catalunya, Conca de Barberà, Costers del Segre, Penedès, Priorat, Rías Baixas, Ribera del Duero, Rioja i Rueda).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.