Societat

municipal

policia local

Santa Susanna investiga el sotscap de la policia per haver fet de vigilant en un hotel

Un informe encarregat a una agència de detectius revela que hi treballava els dies que tenia lliures

Segons afirmen alguns testimonis, ho feia des del 2012

L’Ajuntament de Santa Susanna (Maresme) investiga el sotscap de la policia local per haver compaginat presumptament el seu càrrec amb el de vigilant en un hotel del municipi, una circumstància que no permet la llei de policies locals. Arran de la queixa que diversos agents van traslladar l’estiu passat al regidor de Seguretat Ciutadana, J.L.M., l’Ajuntament va encarregar a una agència de detectius que seguissin l’home i, segons ha pogut saber l’ACN, es va confirmar que els dies que tenia festa, estones lliures i canvis de torn aprofitava per treballar a l’establiment. La investigació revela també que diversos agents coneixien els fets i, per tant, l’haurien encobert en no haver-ho denunciat abans –els denunciants expliquen que el sotscap mantenia aquesta doble ocupació des del 2012–. L’expedient sobre el cas continua encara en fase d’instrucció.

Després de les investigacions fetes l’estiu passat per l’agència de detectius privats, aquesta darrera setmana s’ha pres declaració a diversos agents sobre l’afer. En aquestes declaracions, a les quals ha tingut accés l’ACN, alguns agents asseguraven haver denunciat els fets “tres anys enrere” i que els màxims responsables de la policia local “no van fer res”. Segons un dels testimonis, la doble feina del sotscap de la policia local era coneguda per “tota la plantilla” i no hauria estat fins que el cas es va posar en coneixement de l’actual regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Lluís Mulero, l’estiu passat, que el consistori no s’hauria decidit a investigar el cas.

Els agents expliquen que el sotscap treballava irregularment a l’hotel Indalo Park de Santa Susanna des del 2012 fent “funcions de vigilància” i que fins i tot en alguna ocasió havia “sol·licitat patrulles de la policia local per tal que es personessin a gestionar problemàtiques internes i externes de l’hotel”.

Tant l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier (AiS), com el regidor de Seguretat Ciutadana, J.L.M. (AiS), han declinat fer qualsevol valoració sobre el cas al·legant que encara no s’ha tancat la fase d’instrucció de l’expedient i no serà fins que això passi que es prendrà una decisió sobre el tema, tant pel que fa a l’agent investigat com als presumptes encobridors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un pregó coral que repassa 40 anys de ràdio, tret de sortida de la Festa Major

SALT
societat

Detinguda una conductora implicada en un accident amb tres morts a Castellfollit del Boix a finals de juny

Castellfollit del Boix

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona
societat

Fan retirar una vuitantena de vehicles abandonats als carrers

girona

El Port de Barcelona inicia la licitació per a la construcció de tres molls i la nova terminal de ferris al Moll Adossat

Barcelona