Societat

L’alcalde fa indignar els veïns de Maçanet Residencial Park

Ciurana havia atribuït la inseguretat del poble a la urbanització, i ara diu que algunes de les seves afirmacions han estat tergiversades

L’associació veïnal veu “inadequades” les paraules del batlle

L’alcalde de Maçanet de la Selva, Josep Maria Ciurana (Acord per Maçanet), ha fet indignar els veïns de la urbanització Residencial Park per l’entrevista publicada diumenge en aquest diari. Ciurana, que acaba de rellevar Antoni Guinó, atribuïa un increment de la inseguretat a Maçanet al creixement de la urbanització. Ahir responsables de l’associació de veïns van qualificar d’“inadequades” les afirmacions del batlle.

Ciurana va haver d’intentar calmar els ànims en el ple de dilluns. Alguns veïns hi van anar molt enfadats i van interrompre la sessió. Consideraven que el batlle els havia titllat de lladres perquè en l’entrevista havia afirmat literalment: “Quan era petit deixàvem les claus del cotxe posades, i va arribar tota aquesta urbanització i ens van començar a fotre les claus del cotxe i les bicis.”

Ahir a la tarda Ciurana va explicar que la visió de la seva joventut a la urbanització s’havia tergiversat. Tant ahir com en el ple de dilluns va demanar disculpes, d’alguna manera. “No vaig dir això. Ara bé, si algú s’ha sentit ferit, demano disculpes.”

En el ple de dilluns, ERC, principal grup de l’oposició, va demanar que entrés d’urgència en una moció en l’ordre del dia. Els republicans pretenien que Ciurana rectifiqués, que fos reprovat i que es disculpés públicament.

La moció va ser debatuda, però no va tirar endavant: només hi va haver quatre vots a favor (els d’ERC), dues abstencions –de l’exalcalde Guinó i d’una regidora de CiU– i cinc vots en contra. No hi va poder ser el regidor del PP. Ciurana nega que s’hagués referit als veïns com a delinqüents i diu que parlava de part del que havia viscut, igual que havia passat –diu– a Tordera i en altres poblacions.

“Molt desagradables”

El secretari de l’associació de veïns de Residencial Park, Santi Nofuentes, assenyala que Ciurana va ser “com a mínim, molt desagradable”. Nofuentes assenyala que els comerços de Maçanet han sobreviscut gràcies a nous veïns que s’han establert a la urbanització o bé a vilatans que hi tenen una segona residència i hi van sovint. “Si en algun punt [a Residencial Park] ha crescut la inseguretat és com a conseqüència de la crisi o pel fet que està més allunyat i és més difícil que hi hagi agents.”

A Residencial Park, hi viuen unes 2.200 persones. A Maçanet també hi ha les urbanitzacions de Montbarbat i Mas Altaba i, a tocar del nucli, El Molí i Bellavista.

LA FRASE

Jo parlava de la meva biografia i no vaig dir això. Ara bé, si algú s’ha sentit ferit, demano disculpes
Josep Maria Ciurana
alcalde de MAÇANET DE LA SELVA

LA DATA

04.06.17
va ser
el dia que aquest diari va entrevistar l’alcalde. Ciurana va parlar del creixement de Residencial Park.

LA XIFRA

5
vots
en contra va rebre una moció d’ERC en què es demanava a Ciurana que es disculpés pel que havia dit al diari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia