Societat

mostra gastronòmica

El pregó de Christian Escribà inaugura avui el Tast Tiana

L’esperada mostra gastronòmica i del vi i la festa major petita presenten un programa d’activitats consolidat

Tot és a punt perquè a les set d’aquesta tarda el reconegut pastisser Christian Escribà doni el tret de sortida al novè Tast Tiana. En aquesta edició hi participen onze restaurants i sis més de convidats que prepararan degustacions molt variades, com ara els caramels de vedella amb salsa colada, les piruletes de musclos amb escabetx de cítrics i advocat o cap i pota de bacallà amb mongetes del ganxet i botifarra negra. Les pastisseries hi aportaran els postres, com les tianes, el dolç de crema local, i els cellers de la DO Alella, els seus vins. En la darrera edició, els 6.000 visitants van adquirir 4.200 tiquets, es van servir unes 5.000 copes de vi i prop d’11.000 racions de menjar. Enguany la música en viu anirà a càrrec de White-Room, amb un concert avui al vespre a can Riera i la tianenca Irina Flake punxarà cada nit la seva selecció musical a la plaça de la Vila.

Fet gastronòmic

Més enllà del plaer de les degustacions, el Tast Tiana ofereix activitats per difondre la gastronomia i el món del vi. Així, demà al vespre a can Riera serà el segon concurs Tastet Xef, que posarà a prova quatre parelles que hauran de preparar un menú en 90 minuts. I diumenge el xef Miquel Arjona conduirà un taller infantil d’elaboració de llaminadures i un d’adults per a un menú estiuenc. Pel que fa al vi, les experiències aniran des d’una passejada per les vinyes a les visites guiades als mateixos cellers o la presentació dels vins de la DO Alella. Finalment, cal recordar que durant el certamen també se celebrarà la Fira Tast amb parades de comerços locals, d’artesania i alimentació.

Tast Tiana

Dies 9-11. Algunes activitats amb inscripció

Tiquets de 3 a 15 euros

www.tiana.cat

Les propostes festives en honor a Sant Antoni

La mainada, amb la seva cantata El nen enamorat de la lluna, serà la protagonista aquesta tarda en l’arrencada de la festa major petita, que s’allargarà fins al dia 13, diada de Sant Antoni. De fet, el programa inclou multitud d’actes per a ells, com ara la sessió de maquillatge i l’espectacle De poetes, cançonetes, de Toni Xuclà, i els tallers de demà, els inflables de diumenge o els jocs tradicionals i la xocolatada de dilluns. En clau de cultura popular, dissabte es podrà assistir a la cercavila de la Draga i a la ballada de sardanes, i diumenge serà la Trobada de Puntaires. En clau gastronòmica, no hi faltarà la degustació de truites. L’ofici solemne de dimarts al vespre clourà la festa major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia