CUNIT
Onze cellers i quinze vins en la Xarel·lada
Un total d’onze cellers participaran, dissabte que ve, en la cinquena edició de la Xarel·lada de Cunit, que començarà amb la conferència La història del xarel·lo, a càrrec de l’arqueòleg Dani López i de Joan Rubió, del celler Tiques, a les 10.30 h. Després d’aquesta conferència, hi haurà un recorregut fins a les vinyes de xarel·lo de Cunit i una visita al jaciment iber del Fondo del Roig i la masia Cal Pla. El tast de xarel·los serà a partir de les 13 h al restaurant L’Arrosseria. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la tradició vitivinícola del Penedès marítim i la seva vinculació amb l’oferta gastronòmica i turística.
Per això, els quinze vins de xarel·lo que es presentaran a la Xarel·lada es maridaran amb plats i postres de restaurants i pastisseries del municipi. El tast de tapes i dolços dels elaboradors es podran maridar amb els vins en la mostra que obrirà les portes a les vuit del vespre i que anirà acompanyada de música fins a les onze de la nit.
Segons el regidor de Turisme de Cunit, Jaume Casañas, aquesta activitat ha esdevingut fonamental per a la consolidació del Penedès marítim com un referent de la cultura enoturística. En la presentació de la Xarel·lada, Casañas va agrair la implicació de Carme Garcia, que va impulsar la primera edició d’aquesta mostra, i del Consorci de Promoció Turística del Penedès, que dona suport a aquesta iniciativa.