Societat

Més de mig miler de participants al FutBiot d’Olot

És un campionat que fomenta el joc net i la igualtat de gènere per sobre del resultat

Són alumnes de primària

No guanya l’equip que fa més gols, sinó que els gols només valen dues cinquenes parts –dos punts sobre cinc– del resultat final. Els altres dos punts es concedeixen per joc net i companyonia i un per la composició mixta de l’equip en qüestió. Per valorar-ho, hi ha dos àrbitres, un que es fixa en el compliment de les regles del futbol i l’altre, que avalua l’assoliment de la normativa del torneig. Són les regles del FutBiot, una modalitat de competició futbolística creada pels joves garrotxins Lluc Sau i Toni Valle per fomentar valors que no solen anar associats precisament a aquest esport, on sovint es donen situacions poc pedagògiques.

En aquesta edició, celebrada a les instal·lacions esportives del Club de Futbol Garrotxa, hi han participat més de cinc-cents alumnes de cinquè i sisè de primària de divuit centres docents de la comarca de la Garrotxa. El guanyador ha estat Revolution, del CEIP Joan Maragall de Santa Pau. Lluc Sau ha explicat que la participació va dirigida a alumnes del cicle superior de primària, perquè estan en una edat en què és molt important que assoleixin valors, hàbits saludables i habilitats socials. Han visitat el torneig el jugador del Celta de Vigo i ambaixador del FutBiot, Sergi Gómez, l’exblaugrana i actual jugador del Metz Ivan Balliu i la jugadora del Barça femení i de la selecció estatal Aitana Bonmatí.

Tots els beneficis obtinguts del torneig olotí es destinen al projecte Binemombo que la Fundació Biot, promotora del FutBiot, lidera a Guinea Equatorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia