Societat

ensenyament

selectivitat

‘Incerta glòria’ de Joan Sales i un text sobre la presència de la dona a la universitat, a la prova de català de les PAU

La prova també planteja preguntes sobre ‘Bearn o la sala de les nines’ de Llorenç Vilallonga i ‘La plaça del Diamant’, de Mercè Rodoreda

Les dues opcions de l’examen de selectivitat de Llengua Catalana i Literatura ha deixat triar als joves si analitzar un fragment d’’Incerta glòria’ de Joan Sales, o un text acadèmic, d’Ana Lluch, sobre la presència de la dona en l’àmbit universitari.

D’entre les lectures obligatòries a Batxillerat, els alumnes han hagut d’abordar qüestions sobre ‘Bearn o la sala de les nines’, de Llorenç Vilallonga, i ‘La plaça del Diamant’ de Mercè Rodoreda. En expressió escrita, els futurs universitaris han hagut de redactar un article formal sobre violència i sobre les desigualtats entre homes i dones a la universitat. Els alumnes consultats per l’ACN a la sortida, coincidien en creure que era una prova ‘’fàcil’’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.