Societat

festes i tradicions

Calella omple de cultura popular la festa major petita

Se celebra aquest cap de setmana en honor a sant Quirze i santa Julita

Avui es faran els actes més solemnes

Després dels sopars al carrer d’ahir al vespre que encapçalaven el programa de la festa major petita, avui seran els actes més solemnes i rituals. De bon matí, a la capella de Sant Quirze i Santa Julita se celebra l’ofici de la secretària i el repartiment dels tradicionals clavells. A mig matí els Trabucaires de l’Associació Cultural Mare de Déu del Roser aniran en cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament, on oferiran salves d’honor i custòdia i acompanyaran les autoritats fins a l’església, on es farà la missa en honor dels patrons. La cercavila continuarà pels carrers més cèntrics. Aquesta serà la primera de les diverses rues que se celebraran amb elements de cultura popular com a protagonistes: avui mateix sortiran els gegants, dissabte tindrà lloc la 9a Trobada de Bestiari amb el foc de la Pàjara de Terrassa, el Bitrus de Parets, el Gos de Canovelles i el Godrac de Mataró com a convidats de l’amfitriona, la Lloba de Calella i diumenge serà la segona Trobada de Gegantonets, que a més de la plantada i la cercavila inclou moltes activitats infantils. I és que els més petits tindran varietat d’oportunitats per xalar. Per diumenge mateix s’ha convocat un concurs de dibuix infantil i avui se celebraran les festes de l’energia sostenible i Hola a l’estiu, a més de l’espectacle Nanu Ferrari, de Festamusic. Tant dissabte com diumenge s’han programat multitud d’activitats esportives. Pel que fa a la música, avui a la tarda es podrà ballar amb l’orquestra Parfills, mentre que demà la nit s’allargarà amb el concert de The Suncats i la Banda del Coche Rojo. Tampoc hi faltaran exposicions, sardanes o els àpats populars, com ara la tradicional arrossada a Pequín de diumenge o el vermut musical d’avui al migdia amb el Latin Jazz Combo Quartet.

Corpus, la música de banda i els balls folklòrics

Una de les activitats més tradicionals i també espectaculars és l’elaboració de catifes de Corpus, que, com en altres poblacions del Maresme, mobilitzarà els veïns de Calella aquest diumenge. Durant tot el dia es treballarà per enllestir els dissenys i encatifar de flors diversos carrers i places de la ciutat per on, a les set de la tarda, transcorrerà la cercavila dels gegants i grallers de la ciutat, que amb els seus passos i balls desfaran els dibuixos i les sanefes florals. D’altra banda, fora de programa, diumenge i dilluns també arrencaran el Festival Internacional de Folklore i Bandes de Música i el Festival de l’Alegria, que portaran a la ciutat uns 2.500 participants fins al 30 de juny. En el primer cas, seran divuit bandes de música, tres cors i dos grups folklòrics, la majoria provinents de països nòrdics com ara Islàndia, Noruega, Dinamarca o Suècia. El Festival de l’Alegria, per la seva banda, reunirà grups folklòrics, la majoria provinents de països de l’est d’Europa com ara Rússia, Sèrbia, Txèquia, Croàcia... Tots oferiran desfilades, actuacions i concerts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia