Societat

Gastronomia

Musclos del Delta i cava als Mercats Verds

Del 21 al 23, nou espais de Barcelona oferiran 10.000 racions

Musclos del delta de l’Ebre i cava. És l’aposta dels mercats de Barcelona a les portes de la revetlla de Sant Joan. Per sisè any, majoristes i detallistes de peix promouen la campanya Revetlles d’estiu amb musclos i cava. Del 21 al 23 de juny, arriba als vuit Mercats Verds de Barcelona i al del Ninot. Es repartiran 10.000 racions de musclos, uns 1.200 quilos cuinats a la marinera, acompanyats d’unes 4.000 copes de cava.

Dimecres 21, tindrà lloc l’acte d’obertura al mercat del Ninot. Dijous 22, s’hi sumaran El Clot, Horta, Lesseps, Sant Martí i Sants i, divendres 23, La Concepció, Les Corts i La Llibertat. Per primer cop, hi col·labora l’Ajuntament de Barcelona.

El gerent de la Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre (Fepromodel), Gerardo Bonet, destaca la bona acollida que està tenint la marca Marisc del Delta de l’Ebre: “El mercat català cada dia valora més els productes de proximitat i temporada.”

La iniciativa, que enguany quasi es duplica en relació amb l’edició de l’any passat, va néixer el 2012 al mercat de Sants. L’objectiu: recuperar la vella tradició gastronòmica mediterrània de les musclades d’estiu durant les revetlles, sobretot, de Sant Joan, Sant Pere i Sant Jaume. En aquest context, els productors i majoristes animen a recuperar aquesta festa gastronòmica.

Bona campanya en espera de les temperatures

En espera de les conseqüències de l’onada de calor en una de les setmanes clau de la temporada, els aqüicultors preveuen una bona campanya. Esperen una producció d’uns 3,5 milions de quilos: 2,8 milions a la badia dels Alfacs, entre maig i juliol, i 700.000 al Fangar, entre el juliol i el setembre. Serà inferior per l’episodi de mortalitat registrat l’estiu passat que va matar la cria i va obligar a tornar a sembrar. “Estem en plena producció i tenim una bona campanya, amb musclo de qualitat i ple de carn”, assegura el gerent de Fepromodel, Gerardo Bonet. Més enllà de musclos i ostres, des d’enguany també comercialitzen cloïsses de cultiu amb la marca Marisc del Delta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia