sector vinícola
El Celler Lagravera conrea vinyes sobre una antiga gravera
Elabora vins ecològics i és l’únic de la DO Costers del Segre amb el certificat biodinàmic Demeter International
Aprofita els ramats d’ovelles per regular la cobertura vegetal de les vinyes
El Celler Lagravera , a l’Alfarràs, a la demarcació de Lleida, és singular. Els seus propietaris de les pedres n’han fet vi. Conreen les seves vinyes a les terres d’una antiga gravera. Al celler elaboren vins ecològics i biodinàmics. De fet, són l’únic de la Denominació d’Origen Costers del Segre que disposen del certificat biodinàmic Demeter International . Demeter és una organització present en 50 països que certifica que els productes que es presenten com a biodinàmics ho són. Aquesta certificació té els seus orígens el 1928 i és la primera que va aparèixer al món per etiquetar els primers productes ecològics, tant begudes com menjar.
Els creadors del que qualifiquen com el “vi que neix de les pedres” organitzen visites guiades per amants de l’enologia. Entre els secrets que revelen als seus visitants hi ha que fan servir els ramats d’ovelles per regular la cobertura vegetal de les vinyes.
Pel que fa a la innovació disposen d’un jardí de fitoteràpia, que els permet estudiar l’ús de les plantes medicinals, el qual obren les portes dels visitants, que es passegen, així mateix, per la sala on maduren els vins, peculiarment, en àmfores d’argila.
La visita al Celler Lagravera es clou amb un dinar al peu de les vinyes, amb tot de productes de quilòmetre zero (xai, botifarra blanca, cargols...)
Si voleu saber més coses cliqueu aquí .