Societat

Recollida porta a porta a les platges del Vendrell

Un total de 121 establiments de les platges del Vendrell comencen, avui, una prova pilot de recollida de residus porta a porta que durarà tot l’estiu. És la primera prova que es fa al Vendrell i té l’objectiu de millorar les dades globals de recollida selectiva. De fet, aquest és un compromís de l’actual govern municipal, tal com es contempla en l’acord d’adhesió a l’estratègia catalana del residu zero. Actualment, al Vendrell es recicla, aproximadament, un 24% del total dels residus generats, mentre que la mitjana catalana se situa prop del 39%.

Per millorar aquestes dades, l’Ajuntament del Vendrell va decidir iniciar un procés per avançar cap a noves formes de recollida. L’objectiu de l’Ajuntament, en aquest cas, és fer servir el model porta a porta, com a motor de millora. El pla pilot s’ha centrat en els comerços i els establiments de restauració, perquè aquest sector genera, aproximadament, un terç dels residus totals del municipi.

Després de fer enquestes als establiments i d’analitzar-ne els resultats, s’ha dissenyat el servei i, amb el suport d’un equip d’educadors ambientals, s’ha informat els establiments que participaran en aquesta prova pilot sobre aquest servei i la seva implantació. Al final de l’estiu, es farà un balanç i s’analitzarà la viabilitat per implantar el servei a la resta del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia