Societat

Festes i tradicions

Simbiosi de foc i aigua a la plaça de la Font del Lleó

L’Escaldàrium de demà a la nit a Caldes de Montbui promet un inici encara més espectacular amb més pirotècnia

Enguany s’ha reforçat la seguretat i s’ofereixen més serveis per als assistents

Un inici més espectacular amb més pirotècnia estàtica. És una de les novetats que s’han preparat per a l’Escaldàrium, la festa de foc i aigua que se celebrarà demà a la nit a Caldes de Montbui. L’any passat es va estrenar una gran estructura per a la pirotècnia en les primeres danses de foc i enguany se’n potenciarà la càrrega per sumar espectacularitat als primers passos de la festa. Altres novetats seran l’evolució de la figura dels esbirros, que estrenen indumentària i una participació més activa en les danses del foc, i el canvi d’ubicació de l’escenari de l’Orquestra del Foc i l’Aigua, cosa que permet guanyar molt espai per al públic. De fet, s’ha parat especial atenció a la millora dels serveis per als assistents, que disposaran d’una zona d’acampada, amb reserves a través del web de la festa, i d’un servei de guarda-roba fins a les dues de la matinada. D’altra banda, es reforçarà el control de l’accés a la plaça del Lleó amb seguretat privada per evitar l’entrada d’ampolles de vidre i objectes contundents.

Única a Catalunya

Escaldàrium va néixer fa més de vint anys impulsada pel Ball de Diables de Caldes amb la idea de dotar a la població d’uns dies de festa a l’estiu. Escaldàrium naixia inspirada en els elements que, en un sentit mitològic, componen l’aigua termal, el foc i l’aigua, de manera que es va barrejar correfoc, correaigua i música en directe, tot amanit amb una llegenda amb en Termaliot, les bruixes, Llucifer i la Diablessa, la Godra, els timbalers... Els assistents salten i ballen nou danses, sis de foc, sota les figures pirotècniques dels diables, i tres d’aigua al so de la música composta per a la festa. Enguany el ritual tornarà a desplegar-se a la mitjanit i, un cop finalitzat, la festa seguirà amb batucada fins al parc de Can Rius i el concert de Brams i Dj Oriolet.

Però l’Escaldàrium inclou altres actes previs que també presenten novetats, com la visita guiada Camins de bruixes. Avui a la nit serà el judici i l’execució de les bruixes i la carretillada de les criatures embruixades. Dissabte al matí l’Escumàrium espera els més petits i a la tarda diversos elements de cultura popular sortiran en cercavila. Al Sopàrium es podran agafar forces per a la nit.

Escaldàrium

Dia 8, a les 24 h

www.escaldarium.com



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia