Societat

Societat

El futur de la Taula del Tercer Sector es decidirà el dia 13

Tot i que els contraris a Illa volien avançar-ho, es votarà el mateix dia convocar eleccions l’1 de setembre i moció de censura

La seva presa de posició pública sobre la renda garantida va destapar les desavinences

L’assemblea extraordinària del dia 13 serà decisiva per al futur de la Taula d’Entitats del Tercer Sector, un organisme que aplega més de 3.000 entitats no lucratives que treballen per la inclusió i la cohesió social atenent 1,5 milions de persones. Les 35 federacions hauran de decidir la continuïtat o no del president, Oriol Illa. Acaba mandat d’aquí a un any, però des de fa un temps és molt qüestionat per alguns membres de la junta directiva de la Taula. Vuit dels onze vocals li van demanar la dimissió a mitjan juny al·legant “pèrdua de confiança” .

Tot i que els contraris a Illa pretenien reunir l’assemblea abans –ja havien posat com a data el dia 10– per presentar-li una moció de confiança, finalment la qüestió es tractarà el 13. La convocatòria d’assemblea per una petició del 10% dels vots socials és facultat i obligació del president, segons els estatuts de la Taula. Així, el 13 hi haurà dos punts en l’ordre de dia: la proposta del president de convocar eleccions l’1 de setembre i la petició de diverses federacions de vot de censura al president. El primer punt serà per vot ponderat, però en el segon cada organització tindrà un vot.

La proposta d’eleccions a 1 de setembre no sembla bé a les associacions que volen fer plegar Illa, perquè consideren que no hi hauria nou president fins cap a final d’any, i veuen massa llarga la situació de transitorietat. Si prospera la moció de censura, hauria d’assumir el càrrec un dels tres vicepresidents, que són els representants d’ECAS, Cocarmi –dues de les federacions que demanen la dimissió d’Illa– i Creu Roja. Si no hi ha moció, l’actual president seguirà liderant la Taula fins que hi hagi eleccions.

Els promotors de la moció de censura asseguren que fa temps que no se senten còmodes amb el lideratge del president, perquè, segons diferents fonts, sovint no segueix les línies d’actuació i estratègia marcades en junta. La seva presa de posició pública sobre la renda garantida va ser la gota que va fer vessar el got, afirmen, perquè s’havia acordat que la Taula se’n quedaria la marge, perquè no ha estat en els equips que han elaborat la prestació.

LA DATA

8.06.2017
És la data
de la carta on set federacions intenten per últim cop que el president de la Taula plegui per pròpia voluntat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.