Societat

Medi ambient

Alliberades deu tortugues més a l’estany d’Ivars

En total sumen una quarantena i enguany s’ha pogut veure una cria per primer cop

Els disset participants en la setmana natural per a joves de l’estany d’Ivars i Vila-sana van conèixer ahir les tortugues d’estany, una espècie autòctona en perill d’extinció que des de l’any 2010 s’ha anat reintroduint a l’espai natural. Aquest cop es tractava d’exemplars que tenen més de 50 anys de vida i d’una llargada d’aproximadament disset centímetres.

El director tècnic del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (Crarc), Joaquim Solé, va explicar que, amb les deu tortugues alliberades ahir, ja en són una quarantena les que habiten a la llacuna d’aigua, de diferents sexes i edats.

“Sembla que el procés funciona bé perquè aquest any uns visitants van trobar una cria nascuda a l’estany”, va afegir-hi. En aquest sentit, també va dir que la intenció és la de poder fer en un futur una prospecció per localitzar les cries d’aquestes tortugues i veure quantes n’hi ha.

Per la seva banda, la tècnica de turisme i educació ambiental de l’estany d’Ivars i Vila-sana, Eva Reñé, va considerar que “seria idoni que el projecte d’alliberament de tortugues d’estany pogués tenir un pressupost més elevat per poder fer un seguiment de les cries”. Enguany, la Fundació Catalunya-La Pedrera hi ha invertit 580 euros i el projecte també ha tingut la participació del Crarc, la Universitat de Lleida i el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia