Societat

Municipal

Arenys de Munt recull les propostes dels veïns per gastar 185.000 euros

El procés participatiu del pressupost del 2018 permet fer suggeriments a través d’una aplicació

Es reserven 10.000 euros per a projectes del jovent

Durant tot el mes de juliol els veïns d’Arenys de Munt poden fer propostes per decidir a quins projectes invertirien 185.000 euros del pressupost. La novetat del procés participatiu d’aquest any és que els veïns poden descarregar-se l’aplicació mòbil Munni per fer les seves aportacions, a més del canal del web o les butlletes de paper que poden trobar a les dependències municipals.

El regidor de Comunicació i Noves Tecnologies, Josep Sànchez, manté que més enllà d’augmentar la quantitat de diners en aquesta altra convocatòria, s’analitzaran les propostes dels veïns perquè quedin ben distribuïts en els quatre àmbits territorials en què es divideix el poble.

La participació popular del pressupost preveu una dotació de 175.000 euros per a inversions i serveis i, per primer cop, es reserven 10.000 euros per a propostes pensades i votades pels mateixos joves. Cada veí podrà proposar fins a 5 actuacions relacionades amb inversions o serveis. Els projectes no podran superar els 25.000 euros i 20.000, si són territorials. Per millorar serveis, el límit de les actuacions es fixa en 5.000 euros. Aquestes actuacions que proposen els ciutadans han ser der de competència municipal, d’interès públic i no poden estar incloses en el pla d’actuació municipal.

El termini de la recollida de propostes s’acaba a final de juliol, quan s’analitzarà el cost i la viabilitat tècnica de cada proposta, sigui d’inversió de poble o per àmbit territorial i serveis. Les propostes validades passaran a la fase de votacions entre els mesos d’agost i setembre.

LA DATA

31.07.17
és la data límit per fer propostes a través del web, de l’aplicació o de les butlletes de paper.

LA FRASE

El Consell del Poble, també podrà presentar propostes per al pressupost participatiu
Josep Sànchez
regidor de comunicació i noves tecnologies

Càmeres i les obres de millora a Can Borrell

Entre les propostes del 2017 encara pendents d’executar, hi ha la instal·lació de càmeres de vigilància a la piscina municipal, per evitar actes vandàlics. Segons va explicar el regidor Josep Sànchez, aquesta tasca ja està encarregada i està previst que es dugui a terme a la tardor. També s’hauran de fer les obres de millora de la masia de Can Borrell, que també va ser una de les actuacions més votades pels veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia