Societat

societat

Oxfam Intermón reclama els refugiats amb el capgròs Rajoy

Oxfam Intermón va portar ahir a Barcelona el seu capgròs que imita Mariano Rajoy dins la ruta que recorre l’Estat per protestar per la falta de respostes del seu govern cap als refugiats, ja que en 20 mesos només ha acollit 1.488 persones de les 17.337 a què es va comprometre.

D’aquestes, n’han arribat a Catalunya 164 (135 a Barcelona, 11 a Lleida i 18 a Tarragona), “una quantitat ridícula que demostra la falta de voluntat política” del govern de l’Estat, segons el portaveu de l’organització Francesc Mateu.

Els equips d’Oxfam Intermón recolliran signatures fins diumenge a Barcelona, en el Festival Cruïlla, en el marc d’una campanya que ha aconseguit sumar fins avui més de 30. 000 suports i que mantindran oberta fins al 26 de setembre, quan expira el termini del compromís d’acolliment pactat amb la UE.

El capgròs, que ja ha passat per ciutats com Sevilla, València, Alacant o Bilbao, recorrerà 5.053 quilòmetres, que equivalen a la distància que hi ha entre Damasc (Síria) i Madrid, d’on va partir, per emular el viatge que fan els refugiats. Mateu ha criticat que l’Estat atribueixi a la complexitat del procés la seva falta de compliment (tan sols del 8,9%). Falten 81 dies perquè acabi el termini d’acollida, i falten per rebre més de 15.840 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia