Societat

Festes i tradicions

Arenys de Mar tanca un Sant Zenon multitudinari

La festa recupera el correfoc que la Plataforma per la Llengua feia al setembre

Èxit de la gimcana familiar

Arenys de Mar ha viscut un cap de setmana de festa major que ha batut rècords d’assistència amb actes multitudinaris. Ahir al vespre es feia el darrer acte amb la incorporació del correfoc que des de fa deu anys organitza la Plataforma per la Llengua, coincidint amb la diada de l’Onze de Setembre. El regidor de Festes, Quim Mas, confiava que l’acte es podria recuperar a la festa major d’ara endavant. “No som gaire de foc, però a veure si la gent s’hi engresca”, indicava hores abans que comencés l’acte. El dia abans, coincidint amb la festivitat de Sant Zenon, els arenyencs van disfrutar d’un espectacular castell de focs. L’empresa Pirotècnia Tomàs de Benicarló va ser de nou l’encarregada de l’espectacle, que va mantenir un ritme trepidant amb l’esperada traca final i l’encesa de l’honor i glòria Sant Zenon. En acabar, es va seguir el ritme de la batucada per pujar fins a la plaça de l’Església on actuava un any més Miquel del Roig, que es va omplir de gom a gom.

Unes hores abans, la gimcana familiar mobilitzava una vintena d’equips per tot el poble en la seva desena edició. Les famílies agafaven el relleu dels joves que havien anat a dormir més tard després d’una nit llarga a les barraques, que a primera línia de la platja van arribar a congregar fins a 4.000 persones, segons fonts de la policia local. El regidor de Festes assegura que tant les barraques com el correbars van ser un èxit de convocatòria sense que es registressin incidències tot i l’aglomeració de gent que va omplir la platja de la Picòrdia. L’orquestra Selvatana i el ball de swing van ampliar l’oferta de divendres per al públic no tan jove.

LA XIFRA

4.000
són les persones
que la policia local calcula que es van aplegar dissabte a la nit a les barraques de la platja.

La petita pàtria d’Espriu es promociona

Coincidint amb la festa major s’ha penjat a la xarxa un vídeo per promocionar turísticament Arenys de Mar. Amb unes imatges aèries es mostren les platges, el port, el cementiri i els rials tot destacant-ne la gastronomia, la pesca, la tradició puntaire o les festes locals. De fons només s’escolten la música i els versos inicials de Quina petita pàtria, de Salvador Espriu, en què el poeta deixa clar que estima tot el que envolta Sinera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Veïns del centre de Mataró denuncien l’ocupació “insostenible” d’un bloc de pisos

Mataró

L’altra batalla de Navas

Barcelona

La importància d’estudiar un Executive MBA

SOCIETAT

Les comarques gironines, protagonistes d’una Fira de Calella que allarga l’horari

Calella
Girona

La protesta veïnal pel parc Vilamitjana arriba fins a les portes de l’ajuntament

Girona
societat

El 40% dels pisos de Barcelona anunciats a portals immobiliaris són per a lloguer de temporada, segons l’OHB

Barcelona
Societat

Territori construirà una cinquantena de pisos de lloguer assequible a Tàrrega

Barcelona
Societat

Mor Enric Torres Camprubí, setanta-cinc anys d’emprenedoria

Renfe establirà 600 trajectes de bus al dia entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders com a transport alternatiu al tren

Barcelona