Societat

Arrels Fundació, premi solidari de l’ONCE

L’empresa, Tallers Gaudí, el programa ‘L’Olot, a Ràdio Olot’, Jaume Marí i l’Ajuntament del Prat guardonats per la seva tasca solidària

Els premis es lliuraran a l’octubre

Arrels Fundació, el programa ‘Olot, a Ràdio Olot’, l’empresa Tallers Gaudí, l’Ajuntament d’El Prat i, a títol pòstum, Jaume Marí Pàmies, han estat guardonats amb els Premis Solidaris ONCE Catalunya , que reconeixen a aquelles persones, entitats, administracions o persones que realitzen una tasca solidària en favor de la inclusió social, la normalització i l’autonomia personal i l’accessibilitat universal.

“Aquests premis són un reconeixement a la solidaritat catalana, la que rebem cada dia a l’ONCE i la qual ens permet fer la nostra tasca social . Distingim persones, entitats i projectes que són l’altaveu d’accions que passen, massa sovint, silenciosament al nostre voltant”, assegura el president d’aquests guardons i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, Enric Botí.

El guardó a l’entitat ha recaigut a Arrels Fundació , que des de fa trenta anys es dedica a l’atenció de persones sense llar i té com a principal objectiu col·laborar amb el desenvolupament integral de persones en risc d’exclusió social. L’entitat ha atès més de 10.400 persones i disposa, entre d’altres recursos, d’un centre obert al barri del Raval de Barcelona, 65 pisos individuals o compartits.

El premi a la persona física ha estat atorgat, a títol pòstum, a Jaume Marí Pàmies, mort el 12 d’abril passat. Marí, que va ser director general de l’Associació Provincial de paràlisi Cerebral de Tarragona-La Muntanyeta, va defensar la participació activa dels col·lectiu tant dins com fora del’aquest col·lectiu i va treballar incansablement per millorar l’autonomia personal de les persones amb paràlisi cerebral a través de les noves tecnologies. En el moment de la seva defunció a més era president de la Confederació ASPACE, entitat que representa a 120.000 persones amb paràlisi cerebral a tot l’Estat.

El programa ‘ L’Olot, a Ràdio Olot ’ ha estat distingit en la categoria de mitjans de comunicació per una particularitat, entre els seus comentaristes hi ha, per tercera temporada consecutiva, en Pere Ribes, d’11 anys i cec de naixement. El noi explica com l’agost de 2014 “en fer-se malbé la meva ràdio quan era al camp d el’Olot, vaig anar on hi era la premsa i vaig demanar si em podia seure amb els periodistes per escoltar el partit en directe”.  Allí estava David Planella de Ràdio Olot i va començar la seva admiració pel que feien els seus ídols periodístics i el seu desig de ser un d’ ells. Pel Pere la ceguesa no és una barrera per construir el seu somni: ser de major periodista esportiu.

En la categoria d’empresa, el premi ha estat per a Tallers Gaudí, que produeixen productes artesans amb valor social. Es tracta d’un projecte singular destinat a joves d’entre 16 i 29 anys en risc d’exclusió social, fet en col·laboració amb la Fundació Ciutat i Valors per la formació, Fundació Mercè Fontanilles per l’orientació i amb Art Integrat per l’ocupació.

De la seva banda, l’Ajuntament del Prat ha estat guardonat pel seu servei d’àpats a domicili per a persones majors de 65 anys amb dependència reconeguda que visquin soles o amb una altra persones grans, servei que fa juntament amb la Fundació Rubricatus, que treballa amb persones amb discapacitat psíquica, que són les que fan el servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia