Societat

municipal

recollida d'escombraries

Castelló d’Empúries inverteix en el canvi de contenidors de residus

Se’n renovaran 620 en dues tongades, i en aquesta primera renovació s’hi gastaran 595.000 euros

Cobriran la despesa l’Ajuntament i el Consell

El municipi de Castelló d’Empúries s’ha decidit a canviar els contenidors de residus. La renovació es farà en dues fases. En primer lloc, ara es canviaran tots els de la Vila de Castelló i Castelló Nou i el 50% dels d’Empuriabrava i el Masnou. En una segona tongada, probablement executada l’any 2018, es canviaran l’altra meitat dels contenidors de residus d’aquestes dues urbanitzacions.

Ara se’n reposaran 470, als quals s’hauran d’afegir les 150 unitats que s’incorporaran l’any 2018 quan es posi en marxa la recollida de la fracció orgànica. Fa unes setmanes es van posar en funcionament les noves instal·lacions per al tractament d’aquests residus orgànics a la planta comarcal de Pedret i Marzà.

La inversió necessària per al canvi ha estat de 595.000 euros, dels quals l’Ajuntament n’ha aportat 410.000. Els 185.000 restants els ha aportat el Consell Comarcal.

Amb la renovació de la flota de contenidors al municipi es pretén uniformar els models així com el sistema de recollida. Molts tenen deu anys d’antiguitat i s’han de canviar. Si bé fins ara han coexistit a les àrees d’aportació de residus contenidors de diferents aspectes i formes de recollida –càrrega lateral i càrrega superior (els anomenats de tipus “campana”)–, a partir d’aquest estiu i fins a principis del 2018 tots els contenidors tindran el mateix disseny i seran tots amb buidatge lateral.

La renovació dels contenidors l’han fet de manera conjunta l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Mentre que els contenidors de la fracció resta (els residus que no es poden reciclar) han estat finançats íntegrament pel consistori castelloní, els de recollida selectiva –paper, envasos i vidre– han estat finançats en un 70% pel Consell Comarcal i en un 30% per l’Ajuntament.

En les operacions de renovació dels contenidors del municipi que s’inicien aquest mes de juliol i que es completaran a principis del 2018, s’hi preveu també la incorporació de la recollida de la fracció orgànica, que es farà a partir del març del 2018.

Les àrees d’aportació de residus, on ara trobem quatre contenidors i que corresponen a les fraccions que tradicionalment s’han recollit –paper, envasos, vidre i resta–, a partir del març vinent inclouran un cinquè contenidor de color marró, que correspondrà a la fracció orgànica.

LA XIFRA

470
contenidors.
Ara es canviaran tots els de la Vila de Castelló i el 50% dels d’Empuriabrava i el Masnou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia