Menús equilibrats per a la butxaca

Els sopars de Cap d'Any als restaurants del Camp i l'Ebre són d'un 10 a un 20% més barats que els que van servir per entrar al 2009

La tria dels plats que vestiran les cartes dels restaurants la nit de Cap d'Any ha quedat enrere, ja que va ser un laboriós exercici que els seus responsables van realitzar el mes passat. I és que, de la teoria inicial, aquesta setmana s'ha passat a la pràctica en molts establiments, on els fogons estan a ple rendiment. Per contribuir, a més, que tots aquells qui ho desitgin sopin fora de casa, molts dels negocis han apostat per un menú una mica més econòmic que el de l'any passat. Aquest ha estat el cas, entre altres, del restaurant Les Fonts de Can Sala de Tarragona. La seva propietària, Judith Abadias, explica que, enguany, l'àpat que ofereixen costa 115 euros: «És 10 euros més barat que el darrer. De moment, ja tenim un centenar de reserves, i encara ens queden algunes places. Tots aquells que demà vinguin gaudiran d'un ambient molt agradable, sobretot perquè, com que som un dels establiments que no despunta per ser ni dels més cars ni dels més barats, tenim encàrrecs de gent de totes les edats i això és molt enriquidor.»

Prescindir de productes

La mateixa línia ha seguit l'Hotel Imperial Tàrraco de Tarragona, on el sopar de Cap d'Any és un 26% més barat que el que va servir per entrar al 2009. Una de les empleades argumenta que, si bé el preu del d'ara fa un any era 180 euros, el d'enguany és de 133: «El descens ha estat possible perquè el contingut no és el mateix. S'ha prescindit d'alguns productes, com la llagosta o el llamàntol. Tot i així, també serà de gran qualitat i estarà complementat amb unes vistes impressionants al mar, així com una decoració especial, ja que al menjador hi haurà una xarxa amb centenars de globus a sobre que, de sobte, deixarem caure.»

«Un preu raonable» també és el que oferirà demà als seus clients Cinta Curto, propietària del restaurant Paiolet de Tortosa. «El menú és de 50 euros per persona. El preu és més o menys igual que l'any passat. Sempre ens hem aventurat a preparar uns plats de característiques similars, i de moment sempre ens ha sortit bé.» Paral·lelament, per a tots aquells qui vulguin sopar a casa però es vulguin desentendre totalment dels fogons, una bona opció és recórrer a un servei de càtering. Una de les empreses que s'hi dedica és El Tastet Serveis de Restauració i Càtering, situada al número 10 de la carretera de Castellvell, al terme municipal de Reus. L'Agustí, un dels seus responsables, comenta que tenen una vintena d'encàrrecs: «Els menús van dels 20 als 40 euros per persona. Per exemple, un de 30 euros podria constar d'una amanida de favetes a la menta amb pernil ibèric de primer i filet de llenguado a la taronja de segon.» «Tots els productes amb què treballem són de gran qualitat i tot és cuina amb oli d'oliva. A part, el més interessant és el fet que els clients només hagin de venir a buscar el menjar i escalfar-lo, per tal que una nit tan especial passin el temps en altres llocs que no sigui a la cuina.»

ALGUNES PROPOSTES

Restaurant Les Fonts de Can Sala de Tarragona
Aperitiu selecte
Mariscada amb llamàntol
Medallons de vedella amb salsa de tòfona o llom d'orada salvatge
Tronquet de Sant Silvestre Preu: 115 euros
Hotel Imperial Tàrraco de Tarragona
Gran aperitiu
Crema de marisc
Piruletes de rap al mar de cava i amb gambes de Tarragona
Filet de vedella amb foie
Pasta de full amb poma macerada amb cítrics Preu: 133 euros
Restaurant Gaudir de Reus
Aperitiu amb pernil ibèric, crema de bou de mar, salmó fumat i foie
Coca de ceps amb llagostins i calamarsets
Orada salvatge
Filet de vedella
Pastís sacher i torrons Preu: 91 euros
Restaurant Paiolet de Tortosa
Per compartir: - Cruixent amb formatge de cabra - Mariscada - Carpaccio de salmó
Anyell al forn
Gelat de nata amb salsa tèbia de xocolata Preu: 50 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.