Societat

castells

Les colles de Valls, a Washington el 2018

La Colla Joves i la Colla Vella de Valls representaran el món casteller en l’Smithsonian Folklife Festival, que se celebrarà a Washington DC l’estiu del 2018 i en què Catalunya serà un dels dos països convidats. Així ho han acordat les dues colles i l’organització del festival, que és l’esdeveniment cultural de caràcter anual més gran de la capital dels Estats Units. L’Smithsonian ha valorat, entre altres factors, que Valls és bressol dels castells i que la plaça del Blat, on actualment actuen la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, és el quilòmetre zero del món casteller, ja que és allà on des de principi del segle XIX hi ha presència documentada de l’existència de dues colles castelleres, un fenomen sorgit a partir de les torres que alçaven els balls de valencians.

El Departament de Cultura va tancar, el juny del 2016, l’acord perquè Catalunya sigui el país convidat, juntament amb Armènia, en l’Smithsonian Festival el 2018. L’objectiu de la Generalitat de Catalunya amb la seva participació en el festival és mostrar el patrimoni popular i cultural del país a un públic ampli als Estats Units. La participació catalana tindrà com a lema Catalunya: tradició i creació des de la Mediterrània i el disseny de la presència es basarà en el triangle tradició, innovació i participació. Durant dues setmanes s’oferiran espectacles, tallers, conferències i demostracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.