Societat

Societat

Sabadell ofereix deu noves places d’acollida temporal a persones refugiades

El Tenderol s’inicia al setembre i s’adreça al col·lectiu que ha quedat fora del circuit estatal i està en risc d’exclusió

Suposa una inversió de 60.000 euros

Sabadell ha triat una part d’un vers de Pere Quart, de l’obra Corrandes d’exili, per donar nom a un programa municipal, El Tenderol, que es basarà en l’acollida temporal a persones refugiades que han quedat fora del circuit estatal i es troben en situació de risc d’exclusió. En concret, a partir del setembre, s’oferirà al col·lectiu un servei d’habitatge temporal –en concret, deu places– i un seguiment social i laboral, que gestionarà la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. “Es tracta d’un programa d’acollida temporal que proposa un pla integral focalitzat i personalitzat que té per objectiu poder reconduir la situació”, defineix la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz. Hi afegeix que tindrà una durada de sis mesos, ampliable a tres mesos més amb l’objectiu de donar “autonomia” als refugiats.

“Sabadell és la segona ciutat de Catalunya amb més places per ajudar temporalment les persones refugiades. Hem buscat el finançament necessari per reduir temporalment la vulnerabilitat de les persones refugiades”, explica la regidora. La cocapital vallesana és una de les tres ciutats que, amb el suport de la Generalitat, posen en marxa aquest tipus de suport, amb Barcelona –amb quinze places– i Sant Boi de Llobregat –amb 5–. En concret, El Tenderol s’executarà durant setze mesos, que començaran a comptar a partir d’aquest setembre, amb un pressupost de 60.000 euros, 15.000 provinents del govern català. Actualment, Sabadell ja disposa de quaranta places residencials en habitatges de l’Ajuntament gestionades per la comissió per a persones en primera fase del circuit estatal i de 25 places més gestionades per APIP-ACAM.

Segons recull l’Agència Catalana de Notícies, ja s’han preseleccionat els refugiats que s’acolliran a El Tenderol. “Són dues o tres persones denegades que venen de l’Àfrica sahariana i d’altres que necessiten una mica més d’acompanyament un cop acabat el programa estatal”, explica Susanna Nicolàs, membre de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat. Un dels punts que es tindran en compte a l’hora d’acollir-se al programa és que la persona refugiada hagi tingut relació amb la ciutat, a banda de quedar exclosa del programa estatal o que estigui en situació de vulnerabilitat.

El programa cobrirà totes les necessitats bàsiques dels beneficiaris, que també tindran cobertes les despeses de transport i l’escolarització en casos de menors.

LA XIFRA

40
places
són les que ja té Sabadell per acollir refugiats, una part de les quals gestionades per la Comissió Catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La cura regenerativa del sòl funciona

L’empatia estova la raó freda

Arbúcies
L’Estartit

Queixes veïnals pel sistema de recollida de deixalles urbanes

L’Estartit

L’alcalde de Girona reclama a l’Estat “la necessitat” que Adif millori les inversions

girona

Veïns d’un bloc de Sants insten l’ajuntament a comprar l’edifici pel rebuig de la propietat a renovar-los els lloguers

Barcelona

22 afectats per salmonel·losi en un local de restauració de Barcelona per menjar truita de patates

Barcelona
societat

Quatre ferits, un d’ells crític, en caure 50 metres per l’esfondrament d’un mirador en construcció a la Vall de Boí

La Vall de Boí

Un nou centre de recerca per canviar els paradigmes de la salut mental

Sant Boi de Llobregat
Comunicació

Mor als 43 anys la periodista de la Cadena SER, Elsa Llorente