Societat

Els veïns trien un pont i una vorera abans que enderrocar un símbol feixista, a Breda

L’alcalde diu que en dos mesos les dues propostes, valorades en 10.000 euros, seran realitat

Dubta que retirar el monument valgui el que diu la CUP

L’Ajuntament de Breda no enderrocarà el monument feixista a curt termini, atenent les votacions dels veïns en la primera edició dels pressupostos participatius. Segons es va donar a conèixer ahir en un acte al centre cultural Els Forns, els veïns han triat abans reparar el pont de la Pintoresca –79 vots– i arranjar un tram de la vorera de la carretera d’Arbúcies –67 vots.

L’alcalde, Dídac Manresa, i la regidora de Participació, Eva Andrés, van participar en l’escrutini públic d’ahir. Manresa diu que la retirada del monument Los caídos, construït l’any 1946 en record de les víctimes del bàndol franquista, no és prioritària. Admet, però, que si treure el símbol, del qual es van eliminar les connotacions nacionalcatòliques, hagués tingut l’aval de la ciutadania, l’equip de govern ho hauria tirat endavant. L’enderroc va rebre 52 vots, tres més que l’espai d’autocaravanes.

La CUP havia presentat l’enderroc del monument de la plaça de la Vila, i l’havia xifrat en 2.000 euros. Manresa dubta que treure el monument, l’altar i la creu que els acompanyen valgui només el que diu la CUP. El batlle diu que el pont de la Pintoresca és un paratge “molt conegut”. Hi cal fer un pont, valorat en 1.300 euros. “Fa un mes i mig es va trencar”. L’altra obra triada és l’arranjament d’un tram de vorera, d’uns 300 m², de la carretera d’Arbúcies, valorat en 8.700 euros.

El batlle dona per bona la participació del 4,48% (139 persones de 3.100). “És correcta, tot i que s’ha de fer més difusió del procés i ampliar el nombre de dies per poder votar.” Els votants podien escollir un màxim de tres propostes de set possibilitats.

LA FRASE

Enderrocar el monument [feixista] no és una prioritat per a l’equip de govern, però si hagués sortit, ho hauríem fet
Dídac Manresa
aLCALDE DE BREDA (erc)

LA XIFRA

139
persones
d’un total de 3.100 cridades a votar han participat en els comptes participatius, és a dir, un 4,48%

L’Ajuntament té secretari, tres mesos després

L’Ajuntament de Breda ja té coberta la plaça de secretari interventor, després de la marxa del funcionari que feia aquestes tasques, el 3 d’abril. Des del dilluns 17 d’aquest mes, una persona ajuda el consistori en el suport legal i jurídic, i ho fa de manera interina per un període de dos anys, destaca l’alcalde, Dídac Manresa. Per tant, l’Ajuntament ha estat sense secretari tres mesos i mig. El batlle confia que l’engranatge municipal rutlli a partir d’ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia