Societat

Municipal

Les obres de Can Canyamars a Dosrius es faran en 30 fases

L’Ajuntament ho justifica per l’elevat cost del projecte, que puja a 9,5 milions d’euros, i per la disponibilitat pressupostària

La primera començarà al desembre i la intenció és mantenir una inversió mínima cada any

Després d’anys d’espera, de promeses incomplertes i de fer i refer el projecte d’intervenció diverses vegades, l’Ajuntament de Dosrius s’ha compromès a iniciar d’una vegada per totes les obres al veïnat de Can Canyamars. Conscient de la dimensió de l’actuació, el govern municipal no vol donar falses expectatives als residents, i ha dividit tots els treballs en 30 fases diferents que s’aniran executant a mesura que hi hagi disponibilitat pressupostària. L’alcalde, Marc Bosch (ERC), admet que els 9,5 milions d’euros que costarà tirar endavant la reurbanització del nucli representen un 150% del pressupost total del consistori i que la intenció és que anualment es destini una part de les inversions per avançar el projecte. “Ho hem projectat per fer-ho a poc a poc però de manera segura”, indica Bosch, que es mostra prudent a l’hora de determinar el calendari de les actuacions. Un cop aprovat inicialment el pla, el que hi ha sobre la taula és la previsió d’iniciar la primera fase amb un pressupost de 343.000 euros a finals d’any o principis del 2018 i, a partir d’aquí, anar executant el projecte i destinar-hi anualment entre 300.000 i 500.000 euros.

Les feines han de servir per resoldre de manera definitiva els problemes endèmics d’infraestructures, accessos i serveis bàsics que s’arrosseguen des de fa anys. A banda de renovar el paviments dels carrers, es canviarà el clavegueram existent a gairebé tot arreu perquè segons les inspeccions fetes es troba en molt mal estat, s’instal·larà enllumenat, una nova xarxa d’aigua i un dipòsit per al subministrament. Bosch assenyala que fragmentant d’aquesta manera el pla d’intervenció s’aconsegueix que els veïns, que han de pagar les obres, assumeixin unes càrregues menys costoses. Tot i que en conjunt la despesa mitjana aproximada per propietari està al voltant dels 20.000 euros, la divisió en 30 fases ha de permetre que els rebuts que es vagin enviant anualment estiguin al voltant dels 1.000 euros. Uns pagaments que, a més, es podran fraccionar per intentar donar facilitats als afectats.

L’alcalde assenyala que la prioritat ara és la pavimentació dels carrers i el canvi de clavegueram i fer-ho als vials principals i allà on es concentren les cases de la urbanització per beneficiar el màxim de gent possible. “Tot i que parlem de 30 fases, n’hi ha que es poden intercalar i fer coincidir amb d’altres, com ara les que tenen relació amb la instal·lació de la xarxa d’aigua”, avança. Amb un total de 522 parcel·les i uns 600 residents, Can Canyamars és la urbanització més gran de Dosrius que està pendent de recepcionar. Si bé en els últims anys es va actuar sobre els dos sectors més petits del nucli, la intenció ara és engegar la intervenció a la zona més gran i més difícil per l’orografia dels terrenys i pel mal estat d’alguns carrers que el fan gairebé impracticable.

Un altre dels aspectes que es treballarà en paral·lel és la proposta de posar noms als vials de la urbanització. Una demanda històrica de l’Associació de Propietaris de Can Canyamars que ja té el vistiplau de la comissió municipal de nomenclàtor i que preveu donar una denominació a un total de 24 carrers.

LA XIFRA

9,5
milions
d’euros és el cost total del projecte d’intervenció al veïnat de Can Canyamars de Dosrius.

“Per fi, s’ha fet el primer pas”

L’Associació de Propietaris de Can Canyamars es mostra satisfeta d’haver aconseguit que no només el projecte tiri endavant, sinó que també que s’hagin incorporat propostes seves a la intervenció. El president de l’entitat, Albert Llop, recorda que el pla que es volia executar anteriorment i que ara s’ha aparcat representava un sobrecost per a les famílies del veïnat, ja que no posava les infraestructures en ordre i només es tractava d’asfaltar uns carrers que després, en un futur, s’haurien d’aixecar de nou. “El que reclamem és que no es llencin els diners”, insisteix a dir Llop, que també considera que l’ordre que se seguirà per fer les obres anirà en funció del nombre de gent que se’n pugui beneficiar. “Si no comencem, no acabarem mai i, per fi, s’ha fet el primer pas”, hi afegeix el president, que també destaca que es resoldrà el conflicte que mantenen amb el subministrament d’aigua, que proporciona la família del promotor de la urbanització, i es donarà nom als carrers, tal com reivindicaven fa anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.