Societat

Castelldefels reforça el dispositiu de neteja i seguretat de la platja

S’incrementa el nombre de policies que patrullen per la sorra i per la zona d’oci nocturn

Set treballadors més netejaran els carrers i el sistema dunar

L’Ajuntament de Castelldefels ha decidit reforçar el dispositiu de neteja, socorrisme i seguretat de la platja amb la incorporació de més personal “perquè cal ser exquisit en oferir serveis de qualitat, tant per als ciutadans com per als visitants”. Així ho assegura el regidor de Territori, Mobilitat i Platges, Xavier Amate, que destaca el caràcter de Castelldefels com una ciutat oberta al mar.

El servei de socorrisme compta aquest agost amb 21 empleats de ProActiva Serveis Aquàtics, que els caps de setmana amplien l’horari de les set a les vuit del vespre. També s’ha reforçat el servei de bany adaptat per als usuaris que ho necessiten. A partir del setembre, el nombre de socorristes baixarà dels 21 a 9.

S’han incorporat set persones més a la neteja dels barris costaners amb un doble objectiu: millorar el servei als carrers del Baixador, Lluminetes i la Pineda, i assegurar la qualitat ambiental de les dunes. La neteja inclou solars, parcs, parterres i aparcaments, i la retirada de plantes invasores del sistema dunar.

Així mateix, s’ha incrementat la presència policial a la platja i a la zona d’oci nocturn del Baixador i Lluminetes. El nombre d’agents destinats a la platja ha passat de sis a nou, i s’hi afegeix una patrulla de vigilància. Dos agents patrullen en quad per la sorra i dos més, amb bicicleta al llarg del passeig Marítim. L’objectiu del dispositiu policial és fer complir l’ordenança de seguretat i civisme i prevenir els delictes. Finalment, dos nous agents de qualitat controlen l’estat de la platja i dels equipaments i donen informació als usuaris.

Un 30% d’envasos retornats al Prat

Un 30% dels envasos amb què els usuaris de les guinguetes del Prat s’enduen les begudes a la platja són retornats als bars. És el resultat del Sistema de Dipòsit Devolució i Retorn, una prova pilot que l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament del Prat estan duent a terme a les quatre guinguetes i que es troba a l’equador de la campanya. Segons el consistori, la mesura ha tingut molt bona acollida entre els usuaris.

La guingueta El Calamar és la que registra més vendes de begudes per emportar, mentre que a La Iguana és on es produeixen més retorns. Llaunes i gots són els envasos més retornats, mentre que molts usuaris s’estimen més quedar-se les ampolles d’aigua, que es poden tancar i transportar.

D’altra banda, dues platges de Viladecans han rebut, un any més, el guardó Platges Verges, amb què Ecologistes en Acció reconeix els esforços per mantenir les platges lliures d’edificacions i en el seu estat natural. Són les úniques platges barcelonines amb aquest distintiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.