Societat

La pesta bubònica envaeix per un dia Arenys de Mar

La diada arriba a la setena edició amb molta força, s’implica a més col·laboradors i la representació promet ser més espectacular que mai

També celebració de Sant Roc, Vot de la Vila

La pesta bubònica està a punt d’envair Arenys de Mar. El 15 d’agost la vila viatja a finals del segle XVI per convertir-se en la població de Santa Maria d’Arenys, que veurà com, gràcies a Sant Roc, es deslliura de la malura. Aquesta setena edició arriba amb molta força, ja que les diverses escenes que formen la representació prometen ser més espectaculars que mai, a més d’implicar a més col·laboradors i amb novetats tecnològiques. D’aquesta manera, La Pesta es vol consolidar com un esdeveniment de prestigi i interès cultural i festiu que capti l’atenció de visitants de tota la geografia catalana. La representació s’inscriu dins dels actes de les festes de Sant Roc i compta amb la col·laboració d’unes 300 persones. Començarà a un quart de nou del vespre a la plaça de l’Església. Seguidament encetaran les diverses escenes teatralitzades per diversos punts del nucli antic com el desembarcament dels primers malalts i morts afectats per La Pesta (arribats per mar en la barca de pesca Odina), com les autoritats es treuen les puces de sobre i busquen enriquir-se amb la desgràcia, metges, apotecaris i remeiers buscant solucions o com molts nens queden orfes i van a l’hospici. També es podrà gaudir del tenebrós ball de les empestades i com els morbers intenten posar ordre en una població presa pel pànic. No es pot perdre l’apoteòsica escena final a la nit a la plaça de l’església: Sant Roc arriba caminant per la torre del campanar de l’església de Santa Maria i, un cop a la plaça, s’enfronta en dol a la rata gegant que representa la malura.

TAMBÉ SANT ROC

Aquests dies, del 14 al 16 d’agost, Arenys també està a punt per gaudir dels actes de commemoració del Vot de la Vila a Sant Roc, amb un programa d’actes marcat per tres cites imprescindibles (a banda de la representació de la Pesta): la cercavila nocturna dels gegants, la diada dels macips i la tradicional Dansa d’Arenys. A més enguany el Sant Roc arriba acompanyat d’un llibre dedicat a la festa, que es presentarà demà al vespre als Caputxins (www.arenysdemar.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.