Societat

Festes i tradicions

L’aigua, més protagonista a les festes de Sant Magí

La Revetlla Remullada tindrà la versió per a infants de fins a 12 anys amb la Petita Remullada, divendres dia 18

La programació s’obrirà a nous espais

La cita castellera serà el 19 d’agost

Tarragona viurà des de dilluns i fins al 19 d’agost una nova edició de la festa major de Sant Magí. Enguany amb 230 actes en els quals es donarà un major protagonisme a l’aigua, la programació s’obrirà a nous espais i es millorarà la protecció dels animals que participen en l’arribada de l’aigua per part dels Portants.

Com a novetat destaca la Petita Remullada, que tindrà lloc el divendres 18 d’agost a les 12 h a la plaça del Rei, oberta a la canalla de fins a 12 anys. La fórmula incorpora elements característics de la Revetlla Remullada, com ara el càntir, la síndria, la petxina i el carro que van traient aigua, però en una hora que facilita l’assistència dels més petits. D’aquesta manera també s’allibera la Remullada de participants, cosa que n’incrementa la seguretat. Per tal que els cavalls no rellisquin se’ls farà un canvi de ferradures abans de començar el darrer tram fins a Tarragona. Passaran a portar-les de ferro, material que no requereix d’una base de sorra per caminar sense relliscar.

L’aigua també arribarà amb d’altres propostes com la TarrAQUAnins, un espectacle d’aventures aquàtiques que proposen els Tarraconins al vestíbul del teatre Tarragona. També hi serà present demà dissabte amb els Xiquets a la plaça del Rei, amb música i diversió per als més petits; amb La Jove, que instal·laran el dimecres 16 el Gran Tobogan Aquàtic Lila a la Baixada de la Peixateria i finalment a la Festa de l’Aigua del barri del Port, oberta també per a tots els públics diumenge a la plaça dels Carros

Sant Magí també disposarà dels actes de caire més tradicional, com són la Sindriada amb el concert de la cançó de l’estiu dels Mostassa o la cinquena edició de la Watermelon, que enguany es faran a l’entorn del Mercat Central amb la intenció “d’alliberar part de la programació de la Part Alta”, segons la regidora de Festes, Begoña Floria. Una altra de les cites imperdibles és la diada castellera del 19 d’agost, on les quatre colles de la ciutat es reuniran a la plaça de les Cols a partir de les dotze del migdia per oferir l’espectacle casteller per excel·lència de l’estiu.

Per altra banda, les entitats han programat la 9a Imaginada, que continua proposant tot tipus d’activitats a través del seu projecte autogestionat, als Jardins del Camp de Mart. La música també tindrà el seu lloc, enguany posant èmfasi a la nit del 18è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona, amb Gossos, Fito Luri i Joan Reig, entre d’altres, el diumenge 13 a partir de les 20 h a la Capsa de Música.

La festa

Del 14 al 19 d’agost



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona

Malgrat, exemple per a Greenpeace

Malgrat de Mar
LA crònica

Bronzo, on es pot tastar Venècia sense sortir de Barcelona

BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara la verola del mico emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

Inundacions en el dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida