Societat

Festes i tradicions

Festa major a Solsona amb més actes per a joves

La festa major de Solsona triplica el pressupost destinat als concerts adreçats als joves i duplica el que es destina a espectacles per al públic familiar. És una de les novetats que preveu la programació de la festa, que se celebrarà del 7 a l’11 de setembre, i que recull aportacions sorgides del procés participatiu de l’any passat. El disseny del cartell i el programa en format paper és de l’artista solsoní Aleix Albareda, que ha guanyat el concurs per segon any consecutiu.

La regidora de Cultura, Sara Alarcón, va destacar que “la programació és fruit de les inquietuds copsades a partir de la participació ciutadana”. La majoria de novetats venen de la vintena d’aportacions que l’any passat van fer entitats, ciutadans a títol individual i del PDeCAT i ApS-CUP.

Aquest any, com a prova pilot, hi haurà canvis d’emplaçament, ja que els balls de festa major passaran de la plaça del Camp a la sala polivalent, tal com va proposar algú en el marc del procés participatiu. D’aquesta manera se salvaran els riscos meteorològics i se cedirà la plaça del Camp per als concerts joves per motius de seguretat.

Seguretat a Manresa

Manresa va presentar ahir el protocol d’actuació per emergències durant la festa major –del 19 al 28 d’agost–, en què també s’han inclòs tots els actes de l’alternativa, i el nou pla d’autoprotecció del correfoc, que s’ha elaborat enguany per donar compliment a la legislació. En aquesta edició, el correfoc farà servir 310 quilos de pirotècnica, deu més que l’any passat. L’Ajuntament va recordar que cal no obstruir les desembocadures dels carrers i evitar portar-hi cotxets amb nadons. Pel que fa al castell de focs, es repartiran 3.000 polseres –mil més que el 2016– perquè es puguin localitzar els menors en cas que es perdin. En tots els actes es reforçarà la presència policial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia