Societat

Municipal

Arenys de Mar acorda la compra de les Clarisses

L’operació té un cost d’1,3 milions d’euros que l’Ajuntament abonarà en tres quotes fins al 2019

L’oposició critica el procés d’adquisició del convent

En segona votació i amb el vot de qualitat de l’alcaldessa, Annabel Moreno (ERC), el ple de l’Ajuntament d’Arenys de Mar ha acordat el primer pas ferm per adquirir el convent de les clarisses, que estava a la venda des de l’any 2007, després que les monges que hi vivien marxessin cap a Vilobí d’Onyar. L’operació tindrà un cost d’1,3 milions d’euros, impostos a banda, i segons l’acord al qual s’ha arribat amb els propietaris de la finca, aquesta quantitat s’abonarà en tres pagaments. Per fer front a les dues primeres quotes, que pugen a 600.000 i 400.000 euros, respectivament, el govern municipal, format per ERC, el PSC, CiU i ICV, va aprovar en solitari una modificació de crèdit que s’enfila a més d’1,1 milions d’euros, per poder assumir també les despeses registrals i notarials de la transacció.

L’oposició en bloc va votar-hi en contra per diversos motius. Des de Junts per Arenys (JxA) van admetre que sempre han estat d’acord amb la compra del convent, però no els ha agradat la manera com s’ha arribat fins a aquest punt i que no se’ls hagi tingut en compte en les negociacions. El portaveu i exalcalde de la formació, Estanis Fors, va lamentar que la urgència per tirar endavant aquesta modificació del pressupost vingui marcada per un preacord que fixa un termini de tres mesos per tancar el conveni. Tot i que el govern local que lidera Annabel Moreno és partidari d’habilitar a les clarisses l’anomenada Casa de les Lletres Arenyenques i traslladar-hi la biblioteca, tant JxA com el PP i la CUP, que critiquen l’elevat cost de l’adquisició, reclamen que abans de decidir els futurs usos de l’equipament religiós es faci una consulta popular.

“La compra del convent no és un caprici d’aquest govern, perquè tots els anteriors, des que van marxar les monges, van intentar comprar-lo”, va respondre l’alcaldessa, que també es va comprometre a iniciar un procés participatiu per decidir el destí d’aquest immoble catalogat i protegit en tota la façana i volumetria. Sigui com sigui, un cop passi a mans municipals d’aquí a dos anys, l’Ajuntament d’Arenys de Mar haurà d’encarregar un projecte per rehabilitar l’espai, que segons l’oposició podria superar els 3 milions d’euros d’inversió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Posen càmeres i gravadores a quatre espais naturals per avaluar l’impacte dels visitants

Riudarenes
societat

Busquen una parella de catalans desapareguts al Nepal

barcelona
Olot

Més recorregut i punts de tast en el Vermut Cantat de l’Aoapix

Olot
patrimoni

Un projecte internacional pren de referent històric el conjunt de l’Espluga de Cuberes

Baix Pallars

Elaboren un projecte educatiu sobre pressió estètica i autoestima per a les escoles

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Creen un mapa digital d’aparcaments del municipi

CALONGE I ST. ANTONI

Estudiants d’arquitectura aporten idees pel carrer Indústria

Anglès
Noemí Cortès Roca
Presidenta de la Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya (IBEC)

“Hem intentat que la gent pugui viure la seva fe en català”

Barcelona

Del somni dels pioners a la revolució actual

Barcelona