Societat

Crida de l’ANC del Berguedà per acudir l’11-S a la capital

El Berguedà ocuparà el tram de Muntanya 101

El servei de bus organitzat per als desplaçaments de la comarca a Barcelona s’omple molt a poc a poc

Diversos vocals de l’ANC del Berguedà, així com un representant d’Òmnium Cultural, van oferir ahir una roda de premsa per demanar als berguedans que participin en la pròxima concentració per la Diada a Barcelona. A la comarca del Berguedà li ha estat assignat el tram de Muntanya 101, amb l’Assemblea de Gràcia com a receptora.

Manel Escobet, secretari nacional de l’ANC al Berguedà, sentenciava que “cal baixar l’11 de setembre per guanyar l’1 d’octubre”. En aquest sentit, recalcava que és molt important inscriure’s per assegurar una bona organització i, a la vegada, “a ulls del món, ensenyar com els catalans anem tots a l’una”. Les inscripcions es poden fer a través del web específic per a l’ocasió o bé tramitar-ho en paper a través de la paradeta que cada dissabte té l’ANC a Berga.

Sobre la Diada, aquest any s’ha descartat qualsevol tipus d’actuació musical per aconseguir una bona sonorització de l’acte. No obstant això, sí que es va confirmar la presència dels Castellers de Berga. Lluís Escriche, coordinador de l’ANC a Berga, recordava que aquesta edició està pensada perquè cadascú utilitzi la samarreta d’anys anteriors que més significat tingui, si bé també se n’ha dissenyat una de groga amb un sí que es ven en un lot amb altres objectes al preu de 15 euros per als adults i 8 per als nens.

Poques inscripcions als busos

Els coordinadors de l’ANC recordaven que els berguedans disposen d’un servei d’autobús arreu de la comarca excepte al municipi de Viver i Serrateix, que s’ha organitzat amb Navàs, així com Bagà i el conjunt de Gironella i Olvan, que han muntat els seus propis busos. El transport tindrà diversos punts de sortida arreu de les poblacions de la comarca; els tiquets es poden adquirir per un preu de 15 euros a diferents pobles. En aquests moments, ja s’han omplert vuit autobusos però l’objectiu està situat vora la trentena, per igualar els 32 de l’any 2015. Escobet assegurava sobre aquest tema que les xifres de venda actuals són normals perquè “a mitjan agost el personal està desmobilitzat”. Però confien que, tornant de vacances, la gent s’implicarà i es podrà assolir la meta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.