Societat

L’alcalde de Ripoll considera “molt greu” que l’Estat no avisés que l’imam de la ciutat tenia antecedents

Jordi Munell posa en qüestió els serveis d’intel·ligència espanyols per no haver advertit ningú sobre un tema “tan rellevant”

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, considera “molt greu” que l’estat espanyol no avisés ni al consistori ni a la comunitat musulmana de la ciutat, que l’imam de la mesquita tenia antecedents penals.

Abdelbaky Es Satty va estar treballant durant dos anys al municipi – en dues mesquites diferents – sense que ningú de la comunitat ni del consistori sabés res dels quatre anys que va estar empresonat a Castelló per un delicte de tràfic de drogues. Com és possible que aquesta informació que estava en poder dels serveis d’intel·ligència de l’Estat no fos comunicada?, es pregunta Munell, que ha coincidit amb el president de la comunitat musulmana, Ali Yassine, que assegurava que si se’ls hagués informat, no l’haurien contractat.

L’Ajuntament de Ripoll ha carregat contra l’Estat, tal i com va fer la comunitat musulmana aquest diumenge, després que no informés del passat delictiu d’Abdelbaky Es Satty, l’imam que ha resultat mort a Alcanar, i membre de la cèl·lula gihadista de Ripoll. Munell no entén perquè els serveis d’intel·ligència espanyols no van informar, o bé a la comunitat, o bé al consistori.

L’alcalde ha posat en qüestió el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) per no haver compartit aquesta informació, i creu que es tracta d’una errada “molt greu”, perquè, tal i com va anunciar el president de la comunitat musulmana de Ripoll, Ali Yassine, no hauria exercit si s’hagués sabut.

De fet, Yassine ha explicat que no descarten demanar antecedents penals a propers clergues que vinguin a la mesquita, per evitar problemes com aquest.

L’imam de Ripoll va ser detingut el 2010 a Ceuta quan portava 12 quilos d’haixix i va passar quatre anys entre reixes. Va entrar a la mesquita del Carrer Sant Bartomeu de Ripoll el març de 2016 on va exercir fins a finals de juny d’aquest any. Es Satty va comunicar als responsables del centre que volia marxar tres mesos del centre i va ser aleshores quan la comunitat el va convidar a marxar perquè no podien estar sense imam.

Aquest dilluns els Mossos han confirmat que Es Satty va morir dimecres a la nit en una explosió al xalet d’Alcanar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

L’alcalde Noguer planteja un contracte temporal per a la barca la Tirona

BANYOLES
Infraestructures

La tuneladora de l’L9 arriba finalment a Mandri

Barcelona

SOS Costa Brava exigeix que es restaurin les balises a la cala del Cau

Palafrugell
SOCIETAT

Màxim risc de focs forestals a 131 municipis de 15 comarques

Barcelona
salut

El Clínic descarta un possible cas de febre hemorràgica Crimea-Congo

Barcelona
ciència

Desenvolupen bateries que es poden reciclar amb el cartró

bARCELONA
Societat

Regeneren la platja del Far de Vilanova amb sorra de draga en plena campanya estival

Vilanova i la Geltrú
ciència

El primer nanosatèl·lit català acaba la missió de 3 anys i es desintegra

barcelona

Instal·len una unitat mòbil per mesurar contaminants atmosfèrics a l’exterior del pavelló de Fontajau

GIRONA