La denúncia perquè les cent escales no eliminaran totes les barreres, al síndic

La federació Ecom, que aplega entitats d'arreu del territori, considera que l'estructura és discriminatòria

Encara que la publicitat institucional de l'Ajuntament de Tarragona anunciï que l'any 2010 les escales no es pugen, sinó que «et pugen», la realitat és ben diferent, o almenys és així per a totes aquelles persones amb dificultat extrema per moure's. L'exemple més evident és el de la mecanització de les cent escales de Tarragona, al carrer del Vapor, que s'inauguraran en els propers dies, i que ajudaran a salvar el desnivell entre la Part Baixa i el centre de la ciutat, però que no eliminen, ni de bon tros, les barreres arquitectòniques existents en aquest indret de la ciutat.

Per això la delegació tarragonina de la federació Ecom, que aplega col·lectius i entitats de persones discapacitades d'arreu de les comarques tarragonines, denunciarà el cas al Síndic de Greuges de Catalunya. «Li farem veure que, tot i que les obres s'han fet amb la nova llei d'accessibilitat ja en vigor, les persones amb mobilitat reduïda no podrem utilitzar aquestes escales, i no només les que van amb cadira de rodes», va explicar Xavier Nogués, president d'Ecom a les comarques de Tarragona.

Tot i que són conscients que difícilment faran canviar res, almenys transmetran la seva decepció i la seva incredulitat amb l'actuació de l'administració municipal, que ha invertit 2,3 milions d'euros amb càrrec al fons de Zapatero. «Ens sentim discriminats i ciutadans de segona perquè una ciutat ha de ser accessible per a tots els ciutadans que hi viuen. Pensem que la filosofia de fons d'aquest projecte és del tot inadmissible», va remarcar Nogués. El representant d'aquests col·lectius també va lamentar que l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, encara no els hagi rebut per donar-los explicacions. Per Nogués, és evident que «l'Ajuntament no ha tingut gens en compte molts altres col·lectius, i per això volem portar el cas al síndic perquè l'estudiï.» El batlle ja va justificar la impossibilitat d'eliminar les barreres durant la instal·lació de les escales, el novembre passat, dient que «per eliminar la rampa el projecte hauria estat inviable».

Les del Palau i les del Balcó, també

S.C

Tot i que la denúncia està centrada en les escales del carrer del Vapor, Ecom també explicarà que l'obra de les escales del Palau Firal també ha obviat els col·lectius als quals representen, encara que «l'error és de fàcil solució sense que s'hagi de fer cap gran inversió», i demanarà que «s'universalitzi almenys un dels dos ascensors que donen servei tant al recinte firal com al pàrquing». Aquesta és la intenció del consistori tarragoní, ja que, fa uns mesos, el regidor de l'àrea de Mobilitat, Carles Castillo, va assegurar que estaven treballant perquè fos possible a partir d'aquest any. Ecom, a més, també té la intenció de denunciar públicament el projecte d'escales mecàniques que uniran el Balcó del Mediterrani amb la platja si tampoc no eliminen les barreres arquitectòniques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.