Societat

Maltractament animal

Denuncien les condicions en què viuen unes ovelles

Anima Naturalis reclama la cessió dels animals d’una nau industrial de Deltebre

L’organització Anima Naturalis ha denunciat la situació en què es troben nou ovelles, tres cabres i un gos en una nau industrial a Deltebre. Segons l’entitat, els animals viuen en molt males condicions en un espai tancat, sense aigua i envoltats de cossos d’ovelles en descomposició. La directora d’Anima Naturalis, Aïda Gascón, ha explicat que estudien el cas per interposar una denúncia administrativa i que també consideren la possibilitat de denunciar-ho per la via penal. L’organització vol que els cedeixin els animals per distribuir-los en diferents santuaris.

L’associació Progat Deltebre ja havia denunciat la situació anteriorment, al febrer, però les condicions en què viuen els animals no han millorat i els veïns han acabat alertant, aquesta vegada, AnimaNaturalis. Segons Gascón, que ha explicat que els animals estan “envoltats de set o vuit cadàvers en estat de descomposició”, fins i tot hi havia una ovella morta fora del recinte que havia obstaculitzat el pas de l’aigua d’una séquia. L’activista ha explicat que a les ovelles no se les està esquilant i que el gos que hi ha al tancat està molt prim. “No tenen menjar i, aparentment, tampoc tenen aigua”, ha dit la directora d’Anima Naturalis.

Per tot plegat, l’entitat ha demanat l’assistència dels serveis veterinaris del departament d’Agricultura, als quals demanen que faci una inspecció de la nau situada a Deltebre, que es requisin els animals de manera urgent i que s’inhabiliti el propietari per tenir animals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia