festival cultural
Ulisses, fil conductor d’aquest cap de setmana a Premià de Dalt
Patrimoni, espectacles, gastronomia i esport ompliran d’activitats la vila, que s’inspira en el seu valuós Plat de Circe
Després de la bona acollida de la primera edició, el Dia d’Ulisses s’ha convertit enguany en un Cap de Setmana d’Ulisses, amb activitats que giraran al voltant de l’heroi hel·lènic. La iniciativa es va impulsar l’any passat per donar a conèixer el Plat de Circe, la peça de ceràmica del segle IV dC que reprodueix dos passatges de les aventures d’Ulisses en la seva odissea de retorn a Ítaca. Aquesta singular joia arqueològica es pot veure al Museu de Premià de Mar. Així doncs, el Cap de Setmana d’Ulisses arrencarà avui mateix amb el primer Tast Gastronòmic, que reunirà les elaboracions i els vins d’una dotzena d’establiments, incloent el punt itinerant de la DO Alella. També hi haurà el concert inaugural a càrrec de Ramon Mirabet, de gira amb Home is where the heart is. Dissabte al matí es destinarà a la mainada i a donar a conèixer el patrimoni de Premià amb propostes com ara l’exposició Els Clicks d’Ulisses, que es podrà visitar tota la setmana al vestíbul de l’ajuntament. Dissabte se’n farà la presentació i també la xerrada Viu les escenes del Plat d’Ulisses, que inclou poesia, música i relat. Al migdia hi haurà l’activitat infantil Construïm l’Odissea del Laberint. Al vespre s’ha previst el segon tast gastronòmic i l’arribada de la rua d’Ulisses. La vetllada es podrà allargar amb el concert de petit format de Carla Sanz i el seu No m’enamoro i amb el teatre musical de 9’S A Cors, que presenten L’Esperit del Rock. Diumenge d’hora es donarà el tret de sortida a la Cursa Premià de Dalt Ulisses Atac. Serà un matí d’exhibicions esportives amb César Cañas i Yago Martínez, però també de màgia, amb l’espectacle Gisela i el llibre màgic, i de gastronomia, amb el Tast Vermut.
Ulisses
Dies 22-24 de setembre
www.premiadedalt.cat