El Burro Emmascarat, al Tribunal per aclarir qui n'és el propietari

Jacqueline Amiel Donat i Jean Codognès són els advocats de les dues parts enfrontades

Segons els representants de Les Amis du Burro Masqué, la demanda de Jordi Vera pretenia impedir que es pogués fer l'acte d'aquest dissabte passat a Ribesaltes, el lliurament de la primera edició dels Trofeus del Burro, però el tribunal no va acceptar la demanda d'urgència i va convocar les parts implicades tres dies després de l'entrega dels trofeus. El fons de la qüestió és que Jordi Vera reivindica, a través del seu antic partit, Bloc Català, i de l'actual CDC, la paternitat del Burro Emmascarat. «Els drets ens pertanyen i per això hem fet aquesta acció», declara Jordi Vera, afegint que respecta la justícia i que no vol fer cap comentari sobre un tema que s'ha de resoldre judicialment.

L'associació Les Amis du Burro Masqué considera, per la seva banda, que CDC vol apropiar-se d'un símbol que no pertany a cap partit polític. En un comunicat, l'associació anuncia que contraatacarà posant una denúncia al tribunal penal contra Jordi Vera per falsificació de documents i per haver-se apropiat l'associació Bloc Català, un partit que no tenia cap més activitat d'ençà l'any 2006, quan es va reconvertir en CDC.

«Avui, Jordi Vera, que és proper als socialistes regionals i a Georges Frêche, vol fer callar el símbol de la defensa de Catalunya Nord que precisament ha distingit Georges Frêche amb ‘el cop de peu del burro' per la seva acció i les seves paraules anticatalanes», conclou el comunicat.

Un aspecte destacable de tot plegat és que al rerefons d'aquesta qüestió dels drets de propietat del Burro Emmascarat s'hi afegeix una dimensió més política a través dels advocats de cada part: Jacqueline Amiel Donat defensa els interessos de Jordi Vera (tots dos pertanyen al grup socialista d'oposició al consell municipal de Perpinyà); Jean Codognès, dissident socialista també present al consell municipal i enemic polític de Jacqueline Amiel Donat, defensa l'associació Les Amis du Burro Masqué. La decisió del tribunal es coneixerà dilluns que ve, però també és possible que es declari incompetent i que traslladi el dossier a un tribunal especialitzat en qüestions de dret de la propietat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administracions

Collboni rep l’alcalde de Madrid en la primera visita institucional a Barcelona

Barcelona
ADMINISTRACIONS

Barcelona vol canvis a les lleis i reforçar els jutjats contra els lladres multireincidents

Barcelona

Més de 3.000 nens i nenes participen en els casals d’estiu municipals 

GIRONA
medi ambient

Mataró habilita sis equipaments municipals com a refugis climàtics

Mataró

El Consorci d’Aigües té més marge per executar les obres d’emergència a l’Alt Empordà

GIRONA

L’11è Ensorra’t de Blanes inclourà 4 nits de concerts del 24 al 27 de juliol

BLANES

L’Ajuntament condemna el maltractament animal a Can Buch

LLORET DE MAR
MEDI AMBIENT

Reus comença a instal·lar els sensors per controlar l’aire i el soroll

Reus
salut

Augmenten un 5,3 % les urgències a l’Hospital en un any

figueres