Societat

Societat

Els pessebristes s’apleguen a Rubí per iniciar la campanya

El ritme d’inscripcions és lent, quan falten 10 dies per a la 47a trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

L’associació rubinenca celebra el centenari del primer concurs de pessebres a la ciutat

Pels volts del 4 d’octubre, dia del seu patró: sant Francesc d’Assís, els pessebristes es troben en una localitat diferent per reivindicar el seu paper dins la cultura popular. El proper diumenge 8 d’octubre la 47a trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears se celebrarà a Rubí. Segons Josep Gonzàlez, president de l’Associació de Pessebristes de Rubí, entitat que enguany s’encarrega de l’organització, uns 250 pessebristes, de les 64 associacions de la federació catalana, s’aplegaran a la localitat vallesana per iniciar la campanya, “tot i que amb la situació que tenim al país, el ritme d’inscripcions és força lent”, apunta. A Rubí ja s’hi van trobar fa 17 anys.

El 2017 és un any molt especial per a l’Associació de Pessebristes de Rubí, ja que se celebra el centenari del primer concurs de pessebres, que es va organitzar a la ciutat per Nadal del 1917. El Celler serà l’equipament al voltant del qual s’organitzaran les activitats de la trobada, que, a més, donarà el tret de sortida a la campanya pessebrista d’enguany.

La tradició diu que s’ha de començar a posar el pessebre el 25 de novembre, dia de Santa Caterina (i s’ha de treure el 2 de febrer, per la Candelera), però la temporada de fer pessebres ja arrenca. La 47a trobada s’iniciarà a les nou del matí –amb la recollida de credencials– i una visita a l’exposició Procés de creació Nadal 2017 de l’entitat rubinenca

Els pessebristes també podran visitar el conjunt interior del Celler i, a la sala Cèsar Martinell, l’exposició Cent anys de pessebres a Rubí. La mostra, que s’inaugura el proper divendres i es podrà visitar fins al 5 de novembre, està composta per dues àrees temàtiques: en primer lloc, les figures –figures dels membres de l’associació local, de diferents autors que són propietat de l’entitat i de Ferran Manau i Graupera– i, en segon lloc, els diorames. Abans d’assistir, al migdia, a la missa a l’església de Sant Pere en honor de sant Francesc d’Assís, els pessebristes podran gaudir d’una cercavila amb l’Esbart Dansaire de Rubí i el Grup de Geganters de Rubí. Tot seguit, vindrà el dinar de germanor, els parlaments i entrega del fanalet.

D’altra banda, i coincidint també amb el centenari, l’Associació de Pessebristes de Rubí crearà aquest 2017 el naixement que s’exposarà a l’altar major de la basílica de Montserrat per Nadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi Ambient

Rescaten un exemplar jove de caiman al Besòs, a Santa Coloma

Santa Coloma de Gramenet
Medi ambient

Una segadora podria ser l’origen d’un foc forestal que crema a Vilanova de Meià

Vilanova de Meià
administracions

Multes de fins a 3.000 euros per incompliment de la nova ordenança de terrasses a Tarragona

TARRAGONA
salut

Salut preveu vacunar de la tos ferina a partir d’onze anys per l’augment de casos

barcelona
Urbanisme

La Paeria completa la renaturalització de l’entorn de la Seu Vella

Lleida

Liciten el sistema de guiatge de dos aparcaments de la ciutat

girona

Acord per la continuïtat de la concessió de l’activitat de l’estació de la Vall de Núria

QUERALBS

SOS Costa Brava lamenta que no s'actuï contra els ‘delinqüents nàutics’

palafrugell
Societat

Mala maror a la DO Terra Alta

Gandesa