Millor Néixer, ara a Àfrica

Claude-Emile Tourné posa en funcionament una maternitat a Etiòpia, a la zona d'Àfar

Durant la seva carrera professional ha promogut els parts amb mètodes alternatius i més naturals que els que es feien en el circuit mèdic tradicional (va ser durant anys l'impulsor i l'ànima de l'associació Millor Néixer a Catalunya Nord). Claude-Emile Tourné ara és jubilat però continua actiu com a president del nou col·lectiu Millor Néixer a Àfrica. Reagrupant les dinàmiques d'associacions com ara Amistat i Solidaritat Àfrica, l'associació d'ajuda als àfars, el comitè 66 de dones solidàries i la mateixa Millor Néixer a Catalunya Nord, ha recollit el material mèdic necessari per organitzar una sala de parts a Xaale Faage, a Etiòpia. El material (taules de servei i de part, material d'anestèsia...) s'ha pogut aconseguir gràcies a la clínica Saint Pierre i la clínica mutualista de Perpinyà, l'hospital Tenon de l'APHP i l'hospital d'Annecy. En el seu viatge de sis setmanes allà, Claude-Emile Tourné tenia previst posar en servei tot aquest material, però per culpa de problemes de logística el material encara no ha arribat, i es va dedicar doncs a formar el personal i concretament les llevadores del poble dels àfars que hauran de fer funcionar la maternitat. Una formació que, segons el metge, consistia a aportar un xic més d'eficàcia en els gestos i la pràctica tradicional d'aquelles dones que practiquen el mateix ofici que ell. L'obstetre i ginecòleg considera que aquesta actuació és la continuïtat lògica del que feia professionalment. També explica que els mètodes, que es podrien qualificar d'alternatius i que utilitzava quan era en actiu a la Catalunya del Nord, tenen tan o més sentit en situacions de penúria absoluta com la que coneixen aquestes zones d'Àfrica.

Quan tingui confirmació que el material ha arribat al seu destí, Claude-Emile Tourné tornarà a viatjar al país dels àfars per posar en servei aquells recursos tècnics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.