Societat

Societat

Essència d’Oktoberfest

Els trenta anys de la tradicional festa de la cervesa a Calella recuperen l’esperit amb què va néixer

Hi haurà més gastronomia autòctona, ambientació bavaresa i 55 bandes

Fins al dia 21, un total de 55bandes desfilaran per la vela de la platja i pels carrers de Calella

Després de trenta anys, l’Oktoberfest o festa de la cervesa de Calella afronta la nova edició amb un rentat de cara. Un primer pas fet a consciència per recuperar l’esperit més autèntic d’una celebració que va néixer amb l’objectiu d’escenificar a la ciutat maresmenca la cultura i les tradicions bavareses més conegudes. És a dir, música de bandes, menjar bavarès, ambientació de cabana de les muntanyes i cervesa, molta cervesa. En els darrers anys, però, l’Oktoberfest havia perdut embranzida i els responsables de portar les bandes s’havien queixat a l’Ajuntament que la cita ja no complia els paràmetres més bàsics que anunciava el nom. L’oferta de menjar bavarès havia caigut en picat i havia estat substituït per especialitats d’altres països que res hi tenien a veure, s’hi havien instal·lat màquines recreatives, la vela a la platja sumava mancances que afectaven directament la comoditat dels usuaris i la capacitat d’atraure públic, en especial entre setmana, s’havia reduït notablement. Davant una situació que amenaçava la continuïtat de la festa, la firma que gestiona les bandes, World2meet i l’Ajuntament de Calella van arribar a un acord de col·laboració que comprometia les dues parts a mantenir l’essència de l’Oktoberfest. La responsable de World2meet per a la festa de la cervesa, Carme Pascual, explica que en només un mes i mig des que es va decidir la nova direcció de l’Oktoberfest “els visitants ja notaran els canvis”. “Tindrem nova ambientació, un terra més adient i hem posat molta cura a ampliar l’oferta gastronòmica bavaresa amb plats típics com l’Schweinshaxe mit Sauerkraut”, assenyala Pascual. Per garantir que tot rutlli s’ha contractat un director de logística, hi haurà servei d’ambulància durant els caps de setmana i vigilància. “De cara a l’any vinent volem canviar les casetes de dins de la vela i invertir en el sistema de ventilació, que és una de les queixes més freqüents que ens fa arribar la gent”, precisa la responsable de l’empresa.

Des del consistori, el tinent d’Alcaldia de Seguretat, Convivència i Mobilitat, Albert Torrent (PDeCAT) confirma que és la primera vegada en la història de l’Oktoberfest a Calella que hi ha un contracte escrit entre el consistori i l’empresa organitzadora. “La festa de la cervesa és un valor per a la ciutat, que permet allargar la temporada turística i que ens ha donat projecció a l’exterior i per això volem que continuï amb nosaltres”, apunta el regidor, que precisa que l’aportació de l’Ajuntament per a aquest any es xifra en uns 15.000 euros “que no seran en aportació econòmica sinó en material i serveis”, com ara el lloguer de la vela, la instal·lació de lavabos o el rebut de la llum. Amb vista a edicions futures “es revisarà amb temps el conveni”. La inauguració de l’Oktoberfest és aquest vespre, a les vuit, quan com marca la tradició, el màxim responsable polític de la ciutat acollidora, en aquest cas l’alcaldessa Montserrat Candini (PDeCAT), degollarà el primer barril de cervesa. Fins al dia 21 un total de 55 bandes procedents d’Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Hongria, Irlanda, Letònia, Noruega, República Txeca, Suècia i Suïssa desfilaran tant per la vela de la platja com pels carrers de Calella. Les notes de la cançó Ein prosit! comencen a sonar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia