L'oposició accentua les crítiques a Hereu per la candidatura olímpica

CiU, PP i ERC recalquen que no s'ha treballat prèviament amb els agents implicats

El bipartit municipal (PSC i ICV-EUiA) tindrà feina, molta feina, per obtenir la pinya política necessària per poder tirar endavant, amb possibilitats d'èxit, una aventura d'aquesta volada. CiU, PP i ERC van tornar a expressar ahir la seva adhesió a la candidatura als Jocs, just el dia després que l'alcalde de Barcelona la presentés en societat en una conferència al Conservatori del Liceu. Ara bé, aquest és un suport amb matisos. I és que l'oposició coincideix més o menys a diagnosticar que es tracta d'un cop d'efecte llançat per Hereu amb intencionalitat política, però que darrere no hi ha una proposta mínimament treballada de comú acord amb les institucions o sectors econòmics amb qui s'hauria d'anar de bracet. De fet, molts d'aquests agents, com ara alcaldes o responsables de les estacions d'esquí del Pirineu, en van tenir coneixement a través de la premsa. I per l'oposició, això no és presentable. «És ridícul que l'alcalde digui que vol fer el projecte amb tothom però llanci la idea sense haver-ne parlat amb ningú. Té una manera molt estranya de buscar complicitats», va etzibar el president del grup municipal de CiU, Xavier Trias. En termes similars es va expressar el líder d'ERC al consistori, Jordi Portabella, que considera que aquest nou somni olímpic «no és la mena de projecte per presentar en solitari i de manera unilateral», mentre que pel dirigent del PP, Alberto Fernández Díaz, «aquesta candidatura no l'ha d'encapçalar un lideratge polític, sinó un lideratge ciutadà, social i esportiu, tal com ja va passar el 1992».

Convergents i populars també fan una mateixa lectura de perquè l'alcalde barceloní ha actuat per lliure: «Això només s'entén en una persona que està molt atrapada, que sap que les enquestes li van molt malament i que ha decidit començar la campanya electoral», va manifestar Trias. Per la seva banda, Fernández Díaz considera que tant la candidatura als Jocs com les prioritats polítiques que va fixar Hereu en la conferència al Liceu, molt enfocades a un termini de deu anys, demostren que l'alcaldable del PSC «està més preocupat per les enquestes que per Barcelona».

Jordi Portabella, finalment, emfatitza el viratge que suposa aquest projecte respecte al discurs defensat pel PSC en aquest mandat: «Hem vist una clara rectificació de l'equip de govern en l'estratègia de ciutat, ja que s'ha oblidat de la quotidianitat per parlar només de l'horitzó de la pròxima dècada».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.