Peratallada reviu el seu gran passat medieval
Gastronomia, oficis antics, armes medievals, teatre i història conflueixen avui i demà al seu nucli
La Fira Medieval de Peratallada, que arriba aquest cap de setmana a la vint-i-tresena edició, no podia començar millor ahir que amb una xerrada degustació sobre les begudes a l’època medieval. Una degustació feta amb relíquies de restaurants gentilesa de la marca Peratallada Plus. El gastrònom Salvador Garcia-Arbós va amenitzar una vetllada a la sala El Teatret i va donar el tret de sortida a la fira, convidant tothom a conèixer la gastronomia del nucli.
Un aperitiu que donarà peu avui i demà a un extens programa que inclou cercaviles pels carrers, combats d’esgrima o teatre. Precisament, avui a les nou del vespre, a la plaça del Castell, es representarà La baronessa de Peratallada, a càrrec de la companyia Infestum, que a més du a terme altres activitats. Una obra on es veu com els pagesos, farts de la tirania de la baronessa, estan a punt de cremar el castell. La fira també és una bona oportunitat per veure i apreciar el treball d’artesans que reviuen la manera de fer i treballar. A més, i al jardí de l’espai El Teatret es pot veure una col·lecció d’armes antigues, i al llarg de tot el recinte medieval marxants i artesans.
El topònim Peratallada és documentat des del segle X i respon als valls de la fortificació que envolta el poble, de pedra tallada, excavats en la roca natural sorrenca.