Societat

patrimoni arqueològic

Cap de setmana per brindar amb els ibers en una vintena de jaciments

Quatre espais de la demarcació participen en el 17è Cap de Setmana Ibèric, sota el títol ‘Brindar amb els ibers’

Vint-i-tres jaciments i poblats d’arreu de Catalunya, quatre a la demarcació de Lleida, cobren vida en el 17è Cap de Setmana Ibèric, que enguany convida a Brindar amb els ibers. Cervesa, vi, oli, aigua… Els ibers van produir, transportar i emmagatzemar una gran varietat de líquids i begudes. Un viatge a través dels jaciments de la Ruta dels Ibers permet descobrir què i com bevíem fa 2.200 anys. Organitzat, des del 2001, pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, té el suport dels gestors i ajuntaments dels diversos jaciments arqueològics de la Ruta dels Ibers. La majoria de les proposes són aptes per a totes les edats. Només cal tenir present que algunes exigeixen reserva prèvia.

Al jaciment dels Estinclells, a Verdú (Urgell), aquest cap de setmana ibèric concentra les propostes en dissabte. A les 11 h començarà una visita guiada a càrrec de l’equip d’arqueòlegs, on es descobrirà un espai reconstruït amb una premsa de vi i oli. A la una del migdia, taller d’hidromel i degustació i, d’altra banda, elaboració de vi en la premsa ibèrica dels Estinclells.

A la fortalesa dels Vilars, a Arbeca (les Garrigues), dissabte i diumenge (al matí) es faran visites guiades. Els arqueòlegs explicaran les novetats de la campanya d’estiu. Tots dos dies, a la una del migdia, s’ha programat una degustació de cervesa artesana Fortalesa i vi del Celler els Vilars. A més, diumenge, a les 12 h, està prevista la xerrada col·loqui Arqueologia de la cervesa i el vi, per Natàlia Alonso.

A Tornabous (Urgell), dissabte i diumenge hi haurà visites guiades a la ciutat ibèrica del Molí d’Espígol. I al Castellot, a Bolvir (la Cerdanya), demà (en horari de matí i també de tarda) i diumenge (només al matí) hi ha jornada de portes obertes. Dissabte (a les 11 h) i diumenge (a les 12 h) es faran visites guiades al jaciment. Demà a la tarda tindrà lloc la presentació de les noves peces exposades al museu i a les sis hi haurà una conferència, tast de vi i tastet sota el títol Arqueologia i viticultura. Aquesta activitat té un preu de 3 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona

Presenten les novetats del museu de la terrissa de Quart

QUART
societat

Fan retirar una vuitantena de vehicles abandonats als carrers

girona

El Port de Barcelona inicia la licitació per a la construcció de tres molls i la nova terminal de ferris al Moll Adossat

Barcelona
societat

Un brot de gastroenteritis ha afectat 29 nens i monitors d’uns campaments

la vall d’en bas
Medi ambient

La nova comunitat de regants del Penedès i Garraf donarà cobertura 25.000 hectàrees de vinya

Sant Martí Sarroca
patrimoni

Restauren mig miler d’elements arquitectònics i escultòrics gòtics de la coberta de la Catedral de Tortosa

Tortosa
llengua

Dos de cada tres catalanoparlants veuen en la llengua, identitat

barcelona
Educació

L’aturada lectiva concentra 83 obres als centres educatius de Barcelona

Barcelona