fira gastronòmica
Cuina de fira de tardor al Pallars Jussà
26 restaurants i cases rurals se sumen al programa ‘Al teu gust’
Fins a 26 restaurants i cases rurals del Pallars Jussà oferiran, durant la tardor i coincidint amb les principals fires de la comarca, uns menús de fira. Se sumen així al programa que promou Al teu gust, aliments del Pallars, de l’Ajuntament de Tremp, per oferir uns plats que permeten als comensals endinsar-se en tots els sentits en les èpoques de fires pallareses. Aquesta edició, la cinquena del programa, ha arrencat aquest cap de setmana coincidint amb la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí i s’allargarà fins a mitjan novembre, quan se celebri la Fira de Salàs. Així, cada establiment participant s’encarrega de dissenyar el seu menú de fira, de manera que s’hi podrà trobar una gran varietat de plats per tastar. Els productes que s’utilitzen en la majoria de plats dels menús surten del territori i dels productors locals, entre els quals destaquen receptes tan pallareses com ara les sopes de pa, el trinxat, el confitat de porc i el cap i pota. Un dels ingredients estel·lars dels menús de fira és el corder i la girella, embotit per excel·lència al Pallars. Com a novetat, aquesta edició es convoca un concurs d’Instagram amb l’etiqueta #firespallars.