Societat

Societat

Can Barris de Joanetes, punt i a part

La família que, el 1949, va fundar el conegut restaurant el traspassa

Durant sis dècades han ofert cuina casolana, han tingut habitacions i s’han especialitzat en casaments i comunions

La família que ha portat durant sis dècades el popular restaurant Can Barris de Joanetes ha traspassat l’establiment, tres generacions després de la seva obertura. No és, per tant, un punt final per al negoci, però sí l’acabament d’un capítol importantíssim de la seva vida per al matrimoni Rigall-Barris, que ara es jubilen. I també, però menys, per als fills, l’Albert i la Susanna, que si bé hi han treballat estius i caps de setmana, han desenvolupat les seves carreres professionals apartats dels fogons. D’aquí que Can Barris canviï de mans. Aquest restaurant i fonda té l’origen el 1949, quan una parella de Joanetes, Ramon Barris i Maria Miràngels, es casen i es traslladen a una modesta casa al costat del camí que s’enfilava al coll de Bracons. Tots dos venien de pagès, però, en emancipar-se, ell es va dedicar a fer de paleta i ella, a les feines de casa. “Es veu que l’àvia tenia facilitat per a la cuina i es va decidir a obrir una mica d’hostal, amb botiga de queviures”, rememora l’Albert. Estem parlant de la dècada de 1950, quan la clientela era principalment gent de pas. Als anys seixanta, van arribar els primers estiuejants i el matrimoni va aixecar el primer pis, destinat a habitatge i fonda. El negoci va anar prosperant al mateix temps que es produïa el primer relleu generacional. La filla gran del matrimoni, la Rosa, casada amb Xico Rigall, en va agafar les regnes amb l’ajuda de l’home. “També han estat molt importants les tietes Pilar i Quimeta, així com en Claudi, que si bé era un empleat ha estat un més de la família”, recalca l’Albert. Guisats, brasa, cargols... eren fins llavors els plats de Can Barris. I com que disposaven de molt espai, es van especialitzar en casaments i comunions. Els nous propietaris segurament hi donaran un altre enfoc. L’Albert hi confia: “Ho deixem en mans de gent preparada”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia