Gastronomia

Jaume Drudis, cuina mediterrània a Torredembarra

L'any 1997, Jaume Drudis pare, animat per un col·lectiu d'amics i familiars coneixedors del seu bon fer culinari, decideix, juntament amb la seva esposa Carme Hernández, obrir un restaurant a la zona del litoral més volguda per ells, entre Torredembarra i Altafulla. En Jaume va dissenyar la seva carta basada en els bons ingredients de la terra i utilitzant coccions simples i adequades a la qualitat d'aquests ingredients; a la sala, Carme dirigeix el servei familiar i amable. Després de la defunció de Jaume Drudis, ja fa uns anys, el seu fill, que també es diu Jaume, va prendre el timó de la nau i actualment la Carme i en Jaume –fill– són el nou tàndem al restaurant. Jaume Drudis és la tercera generació de cuiners, va créixer al restaurant familiar a Lleida, es va formar al costat del seu pare a Madrid, des d'on va començar la seva trajectòria per diversos restaurants, a Espanya (Neichel, Chez Vous, El Racó d'en Freixa) i França (Le Chapon Fin). Més tard, es va desplaçar a Alemanya (Heilbronn am Neckar), on va formar part de l'equip culinari d'investigació i desenvolupament al centre d'excel·lència d'Unilever. Des del seu rol a Alemanya, Jaume ha desenvolupat la seva activitat liderant diversos projectes tant a Europa (Alemanya, Holanda, Itàlia, principalment) com a Amèrica (EUA, Brasil, Xile, Argentina, regió andina, Amèrica central, Carib i Mèxic). Actualment Jaume Drudis lidera l'equip culinari a Unilever i compagina aquesta activitat amb la del restaurant de Torredembarra. El menjador, al voltant d'un petit jardí arborat, és de 100 m² i té una decoració clàssica. Disposa de lloc per a fumadors. El tipus de cuina és mediterrània. La carta del celler té unes 250 referències de vins i caves distints, sota la cura del sommelier Robert Paya. Entre les especialitats culinàries del restaurant podem esmentar la crema de cloïsses, musclos i escopinyes de gallet à la nage (20); amanida de llagosta amb vinagreta d'estragó (24); sopa de peix a l'estil de la casa (17); vaporada de fruits del mar amb verduretes (25); llamàntol del país a la graella o en suquet amb patates (s/m); rellom de vedella a la graella i saltat de verduretes de temporada, suc de carn aromatitzat amb romaní (32); elaboració de pastisseria diària (10). També ofereix un menú a partir de 30 euros i un menú de degustació, a partir de 50 euros.

Adreça: avinguda Montserrat, 7. Torredembarra Contacte: tel. 977 64 05 58. Fax 977 64 56 92. Adreça: [email protected]. Web: www.jaumedrudis.com Horari: de 13 a 17 i de 20.30 a 23 hores. Tancament setmanal: diumenge a la nit i dilluns. Tancament anual: del 15 de gener al 15 de febrer Serveis: targetes de crèdit: Master Card. 6000. Visa. Té aire condicionat. Terrassa (segons reserva). Menjadors privats per a 50 comensals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Vacances per als avis i els seus cuidadors

Barcelona
OLOT

Finalitzen els treballs de renovació de les instal·lacions del Parc Nou

OLOT
societat

Fiscalia demana quatre anys de presó per Rosa Peral i tres anys i mig pel seu pare pel cas d’alçament de bens

Tarragona
societat

Expedient a una setantena de pisos turístics il·legals vinculats a màfies o xarxes organitzades

Barcelona
FIGUERES

L’Ajuntament intenta desencallar la reforma de la Sala Edison

FIGUERES
societat

Riner estrena Apiària, un nou museu dedicat a les abelles

Riner
Medi Ambient

L’Ametlla i la Generalitat, enfrontats per un Pla Director Urbanístic

L’Ametlla de Mar
Societat

Ordenen el desallotjament d’un pàrquing de Reus per risc “imminent” de col·lapse

Reus
societat

Trenta famílies formaran part de la comunitat energètica del Museu Darder

banyoles