Societat

El funicular de Queralt es tornarà a aturar uns dies, abans que acabi l’any

Nou episodi entre l’Ajuntament de Berga i l’empresa Inberga Tur

Els gestors haurien d’assumir les obres, però no ho fan i el consistori les haurà d’afrontar

El funicular de Queralt tindrà una altra aturada en els pròxims mesos. Segons va explicar el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Berga, Oriol Camps, en la roda de premsa prèvia a la celebració del ple de l’octubre, el consistori ha demanat a Inberga Tur, empresa concessionària de l’hostatgeria de Queralt, que emprengui la reparació que necessita l’equipament.

En concret, segons el regidor, el funicular necessita un canvi de reductor, que és un dels aparells que fan que la cabina pugi i baixi des de l’aparcament fins al santuari. El reductor, diu Camps, ha arribat al final de la seva vida útil.

Tensió amb Inberga Tur

El cas és que les relacions entre l’Ajuntament de Berga i l’empresa Inberga Tur són tenses des de fa anys. De fet, fa un any i mig el funicular ja va estar aturat durant gairebé dos mesos i mig davant la negativa de l’empresa d’assumir les obres. En aquella ocasió va acabar passant el que molt probablement passarà ara: l’Ajuntament hi va intervenir de manera subsidiària perquè la concessionària va declinar fer-ho. El consistori, però, va haver d’esgotar la tramitació legal necessària abans d’actuar.

Ara, l’empresa haurà de respondre al requeriment del consistori, tot i que és poc probable que n’assumeixi el finançament. Si no ho fa, serà el consistori el que ho afrontarà. Sigui com sigui, el regidor Camps confia que el canvi de reductor es faci abans d’acabar l’any. En principi, doncs, les obres seran un episodi més del serial entre el consistori i Inberga Tur, una guerra que fa anys que és als jutjats i que serà difícil de solucionar lluny dels tribunals.

Nou edifici públic a Doctor Saló

A banda d’aprovar que s’exigeixi a Inberga Tur que assumeixi les obres, el ple del mes d’octubre a Berga va servir entre altres coses per confirmar la compra d’un nou edifici municipal. L’Ajuntament ha arribat a un acord per pagar els 325.000 euros que val la finca del Doctor Saló, número 4 i, així, aconseguir la titularitat de tots els edificis que hi ha entre les escales de la presó i les escales de la baixada de la Ribera. Amb això, es posa fi a un litigi que s’arrossega des del 2010.

L’any 2010, l’Ajuntament va signar un acord amb la propietària de l’immoble. Era un contracte de permuta que exigia que el consistori assumís els pagaments en uns terminis determinats. El consistori no va complir aquests pagaments i el cas va acabar als tribunals. L’Ajuntament va perdre.

Ara, però, s’ha arribat a un acord de compliment de la sentència: el consistori pagarà la valoració que tenia la finca l’any 2010 (325.000 euros) en quotes mensuals durant sis anys, a partir del 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia