Societat

Violència policial durant l'1-O

La Guàrdia Civil cita l’amo d’un local “díscol”

El propietari del restaurant El Galliner es va negar a servir agents estatals

El propietari del restaurant El Galliner de Calella està citat a declarar dilluns al migdia a la comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca per haver posat, arran de les càrregues policials de l’1-O, una pissarra a l’exterior de l’establiment on deia que no serviria menjar a les forces d’ordre públic no autonòmiques.

La citació, avançada ahir per Ràdio Calella, es fa en el marc de la investigació que porta la fiscalia especial de delictes d’odi i discriminació de Barcelona, que també investiga altres establiments i hotels de Calella i Pineda, poblacions on es van allotjar durant algunes setmanes agents dels cossos policials de l’Estat desplaçats expressament a Catalunya.

El propietari de l’establiment, Josep Romaguera, va decidir posar el cartell, on es podia llegir “No servim les forces d’ordre públic no autonòmiques” el dia 2 d’octubre, després de veure les imatges de les càrregues que agents de la Policía Nacional i de la Guàrdia Civil van dur a terme el dia del referèndum. “Veure aquella senyora amb la cara ensangonada, veure aquella noia estirada pels cabells… En veure les imatges que vaig veure, francament, em vaig indignar i vaig posar el cartell, que es podria haver modificat. Potser hauríem d’haver posat que no servim els violents”, va explicar en declaracions a Ràdio Calella.

En els dies posteriors, i ja havent retirat el cartell, el propietari de l’establiment va rebre desenes de trucades, algunes de les quals té gravades, amenaçant-lo, a ell i a la seva família. “Tinc por per la integritat física de la meva família, pel meu negoci, que fa 32 anys que tinc obert. I som gent treballadora i de pau.”

La citació de Romaguera, que s’haurà de desplaçar expressament fins a les dependències de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca, es fa en el marc de la investigació que està portant a terme la fiscalia especial de delictes d’odi i discriminació, que també investiga els incidents que hi va haver als hotels de Calella i Pineda on es van allotjar agents dels dos cossos estatals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.