Societat

Festes i tradicions

Bruixes i castanyes comparteixen escenari a Viladrau

La vila dedica el cap de setmana a la castanya amb una gran fira, i la nit del 31, a les bruixes, amb el seu ball esperat

La primera celebració de tardor que ens marca el calendari és la castanyada, la festa de les castanyes i els panellets, les bruixes i els rituals, el moment de l’any en què s’interrelacionen dos mons: el dels vius i el dels morts. Són moltes les poblacions del territori que celebren fires i festes entorn d’aquests elements. Una de molt popular es fa en terres osonenques. Viladrau té lloc per les castanyes i les bruixes a la 23a edició de la Fira de la Castanya, que comença avui i s’allargarà fins diumenge, i el 21è Ball de Bruixes del dia 31 al vespre. La fira ofereix una setantena de parades d’artesania i alimentació, a més de venda de castanyes i activitats culturals, lúdiques, socials i econòmiques al voltant de la castanya, de la tardor i del territori. Sobre novetats, presenta el nou espai Naturàlia, amb productes de la xarxa de parcs naturals. També introdueix un concurs diumenge per promocionar el ball de dimarts, que consisteix a localitzar cinc bruixes amagades. La programació comença avui amb el lliurament de guardons, enguany pel cos de Mossos d’Esquadra (castanya de plata) i Òscar Camps per la seva tasca de president de Proactiva Open Arms (pelló de plata). També s’ofereixen visites guiades, tallers, espectacles, contacontes... I, per menjar, res millor que els tastets gastronòmics relacionats amb la castanya que oferiran diumenge una desena d’establiments locals a la zona dels Vernets. Dimarts al vespre serà el torn de les bruixes, amb l’escenificació d’una reunió de bruixes que hi va haver el 1617. El 21è Ball de Bruixes arriba amb canvis i enguany serà una mica més llarg. Se’n faran dues representacions: a les 21 h i a les 22.30 h.

Primera Campanya Gastronòmica de la Castanya

Redacció

La comarca d’Osona celebra del 27 d’octubre al 26 de novembre la primera Campanya Gastronòmica de la Castanya amb l’objectiu de donar a conèixer la castanya com a ingredient principal de tot tipus de plats, tant dolços com salats. Hi participen un total de quinze restaurants d’Osona Cuina i de la zona del Parc Natural del Montseny, que oferiran 27 plats representatius de la cuina osonenca amb castanya. A més, durant aquest mes, diverses entitats oferiran una desena d’activitats culturals i de paisatges relacionats amb la castanya i per a tota la família (www.osonaturisme.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un pregó coral que repassa 40 anys de ràdio, tret de sortida de la Festa Major

SALT
societat

Detinguda una conductora implicada en un accident amb tres morts a Castellfollit del Boix a finals de juny

Castellfollit del Boix

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona
societat

Fan retirar una vuitantena de vehicles abandonats als carrers

girona

El Port de Barcelona inicia la licitació per a la construcció de tres molls i la nova terminal de ferris al Moll Adossat

Barcelona