Tarragona estudia instal·lar un ascensor a les altres escales de la Part Baixa

Estaria adaptat, seria de l'estil d'un cremallera i serviria per unir els carrers Zamenhof i Granados

Després de saber que el Síndic de Greuges de Catalunya ja està al corrent que cap de les dues obres de mecanització d'escales que enllestirà aviat el consistori eliminaran del tot les barreres arquitectòniques, i que ICV els proposés ajornar la inauguració de les cent escales fins que no es trobi solució, el consistori ha reaccionat. Ja fa uns dies que l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona estudia amb atenció la possibilitat de mecanitzar unes altres escales que també comuniquen la Part Baixa amb el centre de la ciutat. Es tracta de les que hi ha entre el carrer Granados i el carrer Zamenhof, a una cinquantena de metres de les escales entre el mateix carrer Zamenhof i el carrer Vapor.

Ascensor «cremallera»

El suggeriment ha arribat a l'administració gràcies a Tarragona Sense Barreres, que assessora i instrueix diverses àrees del consistori en múltiples aspectes de la vida quotidiana. En l'última reunió, les persones que en formen part van proposar actuar en aquestes escales amb la instal·lació d'un ascensor que superés el desnivell com ho fa un tren cremallera o, si no, amb algun altre mecanisme elèctric. La idea ha estat recollida amb entusiasme pel regidor responsable d'aquesta àrea, Carles Castillo, que entén les queixes d'aquests col·lectius i per això va assegurar que les estudiarà amb molt deteniment: «Tenen tot el dret del món i estan fent propostes en clau positiva.» Tot i que encara no s'ha arribat a cap conclusió, un dels grans inconvenients seria l'econòmic: «Depèn molt de l'aspecte pressupostari.» De totes maneres, Castillo creu que en les escales entre Zamenhof i Granados hi ha espai suficient per instal·lar-hi mecanismes d'ajuda per als discapacitats i per deixar la resta de les escales per pujar i baixar a peu. «S'hi podria instal·lar perquè no hi hauria res afectat», va explicar, en relació amb la impossibilitat de posar-ne una al carrer Vapor.

Els mateixos drets

A més, va recordar que, tant amb l'obra de les cent escales, que és previst que s'inaugurin en les propers dies, com amb les que es construeixen al palau firal –previstes per l'estiu–, s'haurà donat solució a part del problema: «Hem avançat perquè potser hem tret el 80 per cent de les barreres. Ja ens agradaria, però de vegades no és possible satisfer a tothom.» «Potser els tècnics d'aquest Ajuntament no viatgen massa», va afirmar Jordi Planas, membre de Tarragona Sense Barreres, que va assegurar que van «pressionar» el regidor Castillo conscients que l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, «ja estava sensibilitzat amb la problemàtica», segons va indicar el mateix Planas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.