Societat

Festes i tradicions

El bandolerisme torna a Olost

El sentit de l’humor no faltarà diumenge en la IX Fira d’en Rocaguinarda, amb escenes renovades i gran final

Pesta bubònica, bandolers, barjaules i història es retroben un any més a Olost en la novena edició de la Fira d’en Rocaguinarda. Serà diumenge i un any més el sentit de l’humor no faltarà a la diada, que té per objectiu fer retrocedir el poble a l’època del bandolerisme. Per fer-ho, són clau les representacions de centenars d’actors i actrius del poble que es posen en els seus papers de bandolers, soldats, bugaderes o vidents per oferir als espectadors escenes preparades o bé improvisades. “Els visitants es podran trobar amb situacions ben diverses en el moment menys esperat”, explica Ramon Marsó, un dels protagonistes de la fira, que hi afegeix que com cada edició hi haurà escenes noves i d’altres de renovades i amb un final “espectacular”. No faltaran, però, les tortures públiques a la plaça, personatges com Quixot o Sanxo, vinculats al Rocaguinarda més literari, o l’escenificació de l’indult. La programació es complementa amb una vuitantena de parades d’artesania i aliments de proximitat i altres activitats, com ara les visites guiades a l’Espai Perot Rocaguinarda, on es donaran a conèixer els esdeveniments més importants que va protagonitzar el bandoler del Lluçanès. Enguany, a la tarda també es farà un homenatge al voluntariat (www.olost.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona
RECERCA

Cinc alumnes de la UPC analitzaran els trens europeus

Barcelona
SOCIETAT

La Sagrada Família incorpora la IA en la gestió de les seves visites

Barcelona