Societat

Municipal

Arenys de Mar votarà entre 32 accions per dur a terme el 2018

Els ciutadans tenen fins al 19 de novembre per decidir en què volen gastar 190.000 euros del pressupost participatiu

Més d’un centenar de persones han deliberat sobre les propostes finals

Els arenyencs tenen fins al 19 de novembre una cita amb les urnes del pressupost participatiu. Totes les persones de més de setze anys empadronades al municipi ja poden exercir el vot electrònic al web municipal, però els pròxims dies es posaran les urnes al carrer i a les dependències municipals. La regidora de Participació Ciutadana, Laia Martín (ERC), recorda que per primer cop aquest any les accions que se sotmeten a votació han estat debatudes per un grup de treball format per un centenar de persones d’entitats i a títol individual. “Esperem que la participació en la votació final sigui tan alta com en la deliberació de les propostes prioritàries”, afirma satisfeta Martín.

Del procés de reflexió i debat ciutadà n’han sorgit les 32 actuacions finalistes que se sotmeten a votació. D’aquestes actuacions cada persona en podrà votar un màxim de cinc, dues de la llista de despesa corrent i tres de les inversions.

L’elaboració dels pressupostos participatius, que al municipi es van iniciar per primer cop el 2008, ha assolit aquest any un rècord de participació. Segons assenyala el govern municipal, abans de l’estiu en la fase d’elaboració de propostes s’hi van implicar fins a 740 veïns, que van presentar un total de 1.364 propostes.

En aquesta edició els veïns poden decidir en què s’han de gastar fins a 190.000 euros del pressupost del 2018, que es repartiran entre les opcions més votades fins a esgotar aquesta quantitat. La regidora, però, explica que hi ha 10.000 euros més que no s’hi inclouen ja que es destinaran a la posada en funcionament del Consell d’Infants.

Entre les accions finalistes destinades a serveis i projectes, es reparteixen un total de 25.000 euros. Els ciutadans podran escollir onze actuacions, des de cursos per fomentar l’ocupació fins a un portal web per a professionals autònoms, orientació educativa per als joves o accions de millora als rials.

L’acústica del Calisay

La partida de 165.000 euros destinada a obres inclou la millora de la sonorització de la sala polivalent del Calisay, que s’ha de determinar el cost final que tindria. Aquesta inversió i altres d’urbanització de carrers com el de Sant Rafael o el de Sant Pere serien les que s’endurien bona part del pressupost, amb un cost de 133.100 euros i 106.480 euros, respectivament.

Il·luminar la platja del Cavaió, en direcció a Canet, és per segon any consecutiu entre les propostes finalistes, costaria 82.000 euros i s’hi afegeix pel mateix cost la instal·lació de lavabos públics en aquest tram. L’eliminació de barreres arquitectòniques en diferents punts del municipi és una altra de les propostes finalistes, amb una dotació de 50.000 euros.

LA XIFRA

740
són els veïns que s’hi van implicar abans de l’estiu, en què es va batre el rècord de 1.364 propostes.

LA FRASE

Esperem que la participació en la votació final sigui tan alta com en la deliberació
Laia Martín
Regidora de participació ciutadana d’arenys de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia